zaterdag 4 april 2015, 12:55

Opbrengst A4Run goed besteed

STEENBERGEN – De cheque van 5000 euro die de Stonemountain Runners deze week officieel overhandigden aan stichting tanteLouise-Vivensis, is besteed aan een Apollo Aircomfort: een speciale zit/ligstoel voor zwaar dementerende en daardoor bedlegerige bewoners van het Steenbergse verpleeghuis De Lindenburgh en een zogenoemde ballendeken, die het mensen met dementie helpt om beter te kunnen slapen.

Directeur Zorg Jan-Kees van Wijnen, teamleider Suzan Troost van de afdeling PG intensief en ergotherapeute Jacqueline Stehouwer toonden zich bijzonder in hun nopjes met de producten die konden aanschaffen voor hun cliënten. Zowel de zit/ligstoel als de ballendeken zijn al volop in gebruik en werpen hun vruchten af. ,,Een mevrouw die voorheen 23 uur per dag aan bed gebonden was, kan dankzij de Apollo Aircomfort nu vier tot vijf uur per dag doorbrengen in de huiskamer. De stoel biedt ook de mogelijkheid om weer activiteiten bij te wonen of met familieleden een keertje mee naar buiten te gaan.’’

Het geld, een deel van de opbrengst van de succesvolle A4Run, is dus uitstekend terechtgekomen, constateerden de leden van de Stonemountain Runners, onder wie initiatiefnemer van de snelwegloop Marc van Herel en voorzitter Jan Geers.

Gisteren werd ook de cheque aan de regionale Voedselbank Goed Ontmoet uitgereikt, ook deze instantie heeft 5000 euro gekregen; zij besteedt het geld aan uiteenlopende zaken die het belang van de cliënten van de Voedselbank dienen.

Van het totale, overweldigende resultaat van de A4Run is 25.500 euro naar de goede doelen van de Roparun gegaan. 

Uit de Steenbergse Courant