zaterdag 11 april 2015, 08:30

Open dag jubilerende Wereldwinkel Wereldwijd

STEENBERGEN – Wereldwinkel Wereldwijd viert vandaag, zaterdag 11 april, het 25-jarig bestaan met een open dag in de winkel op de Markt in Steenbergen, waar iedereen van 11.00 tot 16.00 uur van harte welkom is om een kijkje te komen nemen en desgewenst ook mee te doen aan workshops sleutelhangers maken.

Het initiatief voor de Steenbergse wereldwinkel werd een kwart eeuw geleden genomen vanuit de werkgroep Kerk en Samenleving. De vorig jaar overleden pastor Theo Sanders had hierin een belangrijk aandeel. Vijftien jaar geleden kreeg de verkoop van fair trade-producten een stevige impuls, toen het voorzitterschap van de organisatie in handen kwam van Yvonne van Deursen.

Zij staat anno 2015 nog steeds aan het roer van de stichting, die vijf jaar terug voor het eerst een eigen onderkomen kreeg in de Kaaistraat, waar Piet Verkouter zijn zaak toen beëindigde en graag ruimte bood aan ‘Wereldwijd’.  Sindsdien kan de wereldwinkel – via een tussenstop in de Grote Kerkstraat inmiddels terechtgekomen op de Markt – bogen op een groot aantal vrijwilligers.

Voor de bezoekers van de open dag staat gratis koffie en thee klaar.

Uit de Steenbergse Courant