maandag 4 mei 2015, 11:44

Steenbergen komt al bijna in Beweging

STEENBERGEN – De gemeente Steenbergen maakt zich op voor een druk weekend. Het is het weekend waarop Steenbergen in Beweging komt. Twee dagen lang zetten verenigingen, organisaties, ondernemers en vele particulieren zich in voor de stichting Ankie Stoer! Of eigenlijk voor het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie waar de opbrengsten van alle activiteiten via de Stichting Ankie naar toe gaan.

Het startschot voor het actieve weekend klinkt op zaterdagmorgen om 10.00 uur voor maar liefst drie activiteiten: een kunstroute van bewoners van De Lindenburgh in het centrum van Steenbergen, een survival clinic van Diomedon op het sportpark en tal van voetbalactiviteiten van vv Steenbergen in het centrum. In de middag staat er een sportdag van de ambtenaren en het bestuur van de gemeente Steenbergen bij het gemeentehuis op het programma. Om 15.00 uur worden de deelnemers aan de 24-uursloop van Diomedon bij ’t Cromwiel weggeschoten. Zij worden op de voet gevolgd door de Muzikale Kanjerketting die vanaf dezelfde locatie vertrekt. Een uurtje later vindt in het de Kaaistraat een Stiletto Race plaats. Om 19.00 uur vertrekt de tien Engelse Mijl van Diomedon en gaan er op datzelfde moment diverse sport- en spelactiviteiten van Sc Welberg beginnen in  zwembad De Meermin. Wie zich al dansend in het zweet wil werken moet van 19.00 tot 01.00 uur op de Markt zijn, waar onder het motto ‘Steenbergen Beweegt’ een dampend Dance Event plaatsvindt met diverse bekende Deejays.

Zondagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur krijgen de lopers van de Ultraloop een muzikaal steuntje in de rug met hulp van dweilband De Primeuren en eenieder die daar dweilend bij aan wil sluiten. Bij Tennisvereniging Steenbergen vindt er dan een moederdagbrunch plaats en op het Floraplein kunnen de kinderen vanaf 12.30 uur hun energie kwijt op een springkussen. In Nieuw-Vossemeer gaat om 12.00 uur de traditionele wielerronde van start die dit jaar in het teken van Ankie Stoer! staat. De laatste twee activiteiten zijn een darttoernooi vanaf 13.00 uur bij De Joosse en een muziekmiddag in ’t Cromwiel van 14.00 tot 17.00 uur met medewerking van Stichting De Tol en de Metro Drive In Show. En dan mag Steenbergen eindelijk moe maar voldaan uitrusten. Meer info is de vinden op de Facebook pagina van Ankie Stoer

Uit de Steenbergse Courant