donderdag 21 mei 2015, 07:56

Officiële trouwzaal in tuin oude stadhuis

STEENBERGEN – De vroegere raadszaal van het oude stadhuis in de Kaaistraat is, sinds de nieuwe eigenaren Johan van Gils en Elly Gommers deze locatie in ere herstelden, de plek waar de meeste huwelijken in de gemeente Steenbergen worden voltrokken. De bewoners hebben nu zelf min of meer voor ‘concurrentie’ gezorgd, door de binnentuin van het monumentale pand in te richten als openlucht-trouwzaal.

Ook daar zijn nu alle denkbare voorzieningen beschikbaar om de ceremonie officieel te voltrekken, zoals speciale zitelementen voor de bruidsparen, een geluidsinstallatie en voldoende stoelen voor de gasten. Aan romantiek heerst bovendien geen gebrek in de fraai aangelegde buitenplaats, waar de gastheer en gastvrouw gistermiddag een overeenkomst sloten met burgemeester Joseph Vos, waardoor hun tuin nu ook als officiële locatie geldt waar men elkaar het ja-woord kan geven in de gemeente Steenbergen.

Met als bijkomstig voordeel dat degenen die er in de echt worden verbonden bij onverhoopt slecht weer altijd nog kunnen uitwijken naar de overdekte trouwzaal. Omgekeerd leent de tuin zich bij mooi weer sowieso voor een toost na afloop van de huwelijksvoltrekking. In het oude stadhuis zeiden vorig jaar achttien stelletjes ‘ja, ik wil’ tegen elkaar.

Dit jaar zijn er ook alweer een paar geweest die dezelfde woorden bezigden en staan er nog acht trouwerijen gereserveerd. ,,Leuk om erbij te doen, want het is altijd gezellig als er wordt getrouwd,’’ aldus Johan en Elly, die inmiddels ook de voormalige bodewoning aan de achterkant van hun unieke woning hebben opgeknapt en gedeeltelijk bij de tuin hebben betrokken. 

Uit de Steenbergse Courant