donderdag 21 mei 2015, 12:00

Doelpuntrijke start zomeravondvoetbal

STEENBERGEN – Een oude traditie is sinds gisteravond in ere hersteld: het zomeravondvoetbal, een begrip in de jaren tachtig, is terug van weggeweest. Aan het toernooi doen 22 ploegen mee, die over drie poules zijn verdeeld en tot en met 3 juli om de hoogste eer strijden. Het begin was veelbelovend, de acht teams die op de eerste dag in actie kwamen scoorden er lustig op los: in vier wedstrijden van elk twee keer dertig minuten werd maar liefst 52 keer het net gevonden.

Hoofdsponsor Kees van Gils van Autoschade Van Gils en vv Steenbergen-voorzitter Wim Roovers gaven gisteren letterlijk en figuurlijk de aftrap voor de zomeravondcompetitie, die gelet op de grote belangstelling dus aan een kansrijk nieuw leven is begonnen. ,,Het is gewoon doodzonde dat na de competitie de meeste elftallen stoppen, terwijl het dan eigenlijk juist lekker weer is om te voetballen,’’ stelde initiatiefnemer en mede-organisator Jasper van Tilburg. ,,Daarnaast willen we als vereniging het kunstgrasveld optimaal benutten en de voetbalsport zo laagdrempelig mogelijk maken.’’

Bedrijven, verenigingen en vriendengroepen in Steenbergen en omgeving werden aangespoord om zich in te schrijven en dat leverde dus 22 teams op, die op doordeweekse avonden hun wedstrijden afwerken. Onder de deelnemers bevindt zich één damesploeg, die is ingedeeld in de ‘laagste’ herenklasse. De organisatie hoopt volgend jaar meer voetbalsters te mogen begroeten, zodat daarvoor een aparte poule kan worden opgezet.

Voor de huidige drie poules geldt een promotie- en degradatieregeling.

Gisteravond won ‘Hart van Tholen’ met 7-4 van Zorgwijzer en ook het duel tussen Autoschade Van Gils en Stucadoorsbedrijf Verwijs leverde een 7-4 eindstand op. VVC won met 17-1 van Vermeulen, terwijl WAZ met 9-3 te sterk was voor de dames van Green Egg Totaal.

Het volledige programma is vinden op www.vvsteenbergen.nl en daarop worden ook de uitslagen bijgehouden.

Uit de Steenbergse Courant