zondag 23 augustus 2015, 15:30

Zomerse uitjes voor bewoners De Vossemeren

NIEUW-VOSSEMEER – Dankzij de medewerking van vijftien tot twintig vrijwilligers kunnen de bewoners van De Vossemeren al vele jaren op rij elke zomer genieten van uitstapjes met hun rolstoel. Dat is dan vaste prik op woensdagmiddag, zes weken achter elkaar, mits het weer meewerkt natuurlijk, maar dat is volgens de betrokkenen eigenlijk altijd al meegevallen.

De voorbije jaren berustte de organisatie van de rolstoelwandelingen bij Lies van Tilburg, nu hebben Adrie en zijn vrouw Margreet van Tilburg dit overgenomen. Waarbij zij dus een beroep kunnen doen op voldoende vrijwilligers om de rolstoelen met plezier te duwen en de ouderen een heerlijk uitje te bezorgen.

Het rondje, langs verschillende routes in en om het dorp, is meestal drie tot vier kilometer lang. Deze zomer werden tussenstops gemaakt bij een tweetal melkveebedrijven, molen De Assumburg, pater Bertus van Schaik, de vroegere huisarts dokter De Groot en als laatste, deze week, bij Zorg Anders aan de Kreek.

,,Overal worden we even hartelijk ontvangen, met koffie, gebak, pannenkoeken, ijsjes, noem maar op,’’ vertelt vrijwilliger Cor Musters. ,,Het is gewoon een feest om mee te maken, zowel voor de bewoners als voor ons.’’

Foto’s Tiny van Tillo

Uit de Steenbergse Courant