maandag 31 augustus 2015, 10:02

A4 dicht door wateroverlast

STEENBERGEN – Het aquaduct van de A4 staat sinds vanmorgen vroeg zowel letterlijk als figuurlijk onder water. Als gevolg van het noodweer van afgelopen nacht, kwam het stuk snelweg onder het aquaduct blank te staan, waardoor de A4 in de richting van Rotterdam moest worden afgesloten, zodat de brandweer kon beginnen met het wegpompen van het water.

Het verkeer werd vanaf de Zeelandweg Oost omgeleid. Weggebruikers die richting het centrum van Steenbergen wilden, werden evenals het doorgaande verkeer gedwongen terug de snelweg op te draaien, om net voorbij Klutsdorp de afslag naar Steenbergen-Zuid te nemen. Dat leidde op de rotonde van de Zeelandweg Oost met de industrieterreinen Reinierpolder I en II tot de nodige commotie en oponthoud.

Naar de exacte oorzaak van onderlopen van de A4 onder het aquaduct wordt door Rijkswaterstaat nog druk onderzoek gedaan. Een woordvoerster sluit bijvoorbeeld niet uit dat er, mede door de zware regenval, een dijkje doorgebroken is of iets dergelijks. Hoe laat de A4 richting Rotterdam weer opengaat, is op dit moment nog niet bekend. Rijkswaterstaat hoopt dat dit tussen 11 en 12 uur vanochtend het geval zal zijn. Het water is inmiddels al wel volledig van de weg af.

Uit de Steenbergse Courant