Afbeelding
zaterdag 28 november 2015, 14:21

Sint trots op nieuwe Pietjes

STEENBERGEN – Hoeveel Zwarte Pieten heeft Sinterklaas eigenlijk? Zolang hij ze niet geteld krijgt, neemt de goedheiligman het zekere voor het onzekere en geeft hij kinderen graag de kans om ook hun Pieten-diploma te halen, mocht hij eens extra hulp nodig hebben.

In het Pietenhuis konden de kleintjes vandaag voor het eerst terecht, om al balancerend op een evenwichtsbalk en springend van hoepel naar hoepel te laten zien hoe gaat ze op het dak uit de voeten zouden kunnen.

Ook moest er geoefend worden om een pakje in een schoorsteen te gooien. Vol bewondering keek Sint Nicolaas toe hoe bedreven de kinderen zich toonden. Hij zette dan ook met plezier zijn handtekening onder een groot aantal Pieten-diploma’s.

Sint en zijn Pieten gingen uiteraard ook graag op de foto met alle bezoekertjes. En wie zoet was, kreeg natuurlijk lekkers. Het Pietenhuis, ondergebracht in vroegere winkel van Foto Verschuren aan de Kaaistraat 41, is vandaag nog tot half vier geopend. Woensdag 2 december ook weer, van 13.30 tot 15.30 uur, en zaterdag 5 december van 10.30 tot 12.30 uur.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant