Afbeelding
vrijdag 4 december 2015, 00:00

Hunebedsteen Sint boven water bij Maria Regina

STEENBERGEN - Op de Gummarusschool kwam Sint met een zak vol zoekgeraakte Sinterklaasknuffels aan en vervolgens vonden de kinderen van de Pius X Amerigo. Maar bij basisschool Maria Regina spanden de Pieten vanmorgen de kroon. Zij vonden er namelijk de Hunebedsteen waarmee alle deuren van alle huizen in Nederland ‘s nachts opengaan. Het was niet direct zeker of het hier de echte steen betrof, maar na drie klopjes op de voordeur zwaaide deze wijd en konden de goedheiligman en zijn Pieten ongehinderd naar binnen.

Vreugde alom bij de kinderen van de school, peuterspeelzaal en kinderopvang die met vol verwachting kloppend hart allemaal even recht zaten te wachten in de gymzaal. Voor dirigente Claudia de Groen van muziekvereniging Volharding het moment om de leerlingen van de Spelenderwijs blokfluitgroep aan te zwengelen. Vol overgave bliezen de kinderen ‘Oh pepernoot’ tot hun blokfluiten er blauw van zagen.

Tien met een griffel

Ook de leerlingen van het Spelenderwijs schoolorkest, onder leiding van diezelfde Claudia, gaven een concert ten beste wat hen applaus van Sint en Pieten opleverde. De muzikale inspanningen van de morgen waren daarmee nog niet voorbij want Sinterklaas liep alle juffrouwen, meneren en  stagiaires naar het podium om met eigen oren te beluisteren hoe het met de liedjeskennis van het onderwijzend personeel gesteld was. “Niks mis mee,” moest hij na afloop concluderen. Ze mochten dan ook met een tien met een chocolade griffel terug naar de klas waar Sinterklaas en Pieterbaas alle kinderen persoonlijk een bezoekje brachten.

Foto’s: Dasja Abresch©Steenbergse Courant

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant