donderdag 10 december 2015, 08:30

Mogelijk Oud & Nieuw-feest voor Vossemeerse jeugd

NIEUW-VOSSEMEER – Om de plaatselijke jeugd een leuk feest te bezorgen én tegelijkertijd te voorkomen dat er mogelijk weer grote overlast ontstaat, wordt in Nieuw-Vossemeer bekeken of er met Oud & Nieuw een speciale happening voor de jongelui in het dorp kan worden gehouden.

Afgelopen keer verliep de jaarwisseling in Nieuw-Vossemeer uiterst onrustig, met forse schade aan publieke eigendommen tot gevolg, maar vooral ook angst en boosheid bij dorpsbewoners, die al jaren te hoop liepen tegen het gedrag van een groep probleemjongeren. Om excessen in het vervolg te voorkomen, startte de gemeente het project ‘Eigen Kracht’, waarbij dorpsbewoners en professionals proberen tot oplossingen te komen voor de situatie.

Dit jaar bleef het overigens alleszins rustig in de kern en dat willen ze daar uiteraard graag zo houden. Vandaar ook dat inwoners het plan hebben geopperd voor een Oud & Nieuw-viering t.b.v. de jeugd. De organisatie van het muziekfestival Vospop heeft te kennen gegeven zich hiervoor sterk te willen maken. ,,Klopt,’’ reageert secretaris Fred Lupker desgevraagd.

‘Hulp nodig bij organisatie, opbouw, toezicht en opruimen’

,,Wij kunnen zoiets echter niet alleen, daarvoor hebben we onvoldoende mankracht en financiële middelen. Gelukkig heeft er al wel een aantal mensen toegezegd te willen helpen, maar we moeten vooralsnog even een slag om de arm houden of het door kan gaan. Een definitief plan is er op dit moment nog niet.’’

,,Komende maandagavond praten we met meerdere betrokkenen verder over de ideeën voor en de haalbaarheid van zo’n feest. Het is allemaal heel kort dag, maar het zou al een stap in de goede richting zijn als we weten op wiens hulp we kunnen rekenen bij het organiseren, opbouwen, toezicht houden en weer opruimen.’’ Wie z’n steentje bij wil dragen, wordt verzocht een mailtje te sturen naar vospop@vospop.nl

Uit de Steenbergse Courant