Afbeelding
zondag 17 januari 2016, 10:50

Bietboeren en meerminnen bloeien weer helemaal op

STEENBERGEN – Als een lofzang op het kersverse bruidspaar werd gisteravond tijdens het Snorrebal bij De Joosse het nieuwe Strienestadse carnavalsliedje gepresenteerd. Voor Nar Boowke was het de eerste keer dat hij de bietboeren en meerminnen de tekst moest aanleren, maar dat bleek een kolfje naar z’n hand. Binnen de kortste keren zongen de feestgangers uit volle borst het refreintje mee, waarna Prins Strienius V de eerste cd uitreikte aan wethouder Cors Zijlmans.

De bekendmaking van het carnavalslied was de apotheose van de boerenbruiloft die op het Snorrebal werd voltrokken. Iets na tienen werd in de zaal een erehaag gemaakt voor het bruidspaar, Anna-Maria Koekoek en Sjaon van Daolieja tot Azaolieja, bij wie de liefde tot volle bloei was gekomen.

Bijzonder ambtenaar van de burgerlijke stand Prins Strienius V verbond het koppel daarom in de leutige echt, waarna de twee van alle kanten natuurlijk de felicitaties in ontvangst mochten nemen. Later bleken Bart Herselman en Jeanette Brouwers, die hun rol met verve speelden, schuil te gaan achter de maskers van de bruid en de bruidegom.

Gèèfste snorren

Prins Strienius V reikte zoals gebruikelijk op het Snorrebal ook nog prijzen uit aan de bezoekers met de gèèfste snorren. Majorie van Leeuwen, Alice Visser, Ilja van Treijen en Susanne van der Zande gingen met de eerste prijs aan de haal, Elly Zwijgers won de tweede prijs en de derde prijs ging naar Marion Romme en Ellen den Broeder.

Vanmiddag begint ook voor alle bietboerkes en meerminnekes het nieuwe leutseizoen, zij kunnen vanaf 13.11 uur bij De Joosse terecht voor het Snorrekusbal van de Stichting Karnaval Steenbergen, waarbij drie nieuwe leden voor het jeugdgevolg worden gekozen.

Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant