vrijdag 12 februari 2016, 08:00

Verhuizing bewoners Lindenburgh naar Nieuw-Vossemeer op til

STEENBERGEN – De bewoners van De Lindenburgh verhuizen volgende week dinsdag naar de tijdelijke locatie van het verpleeghuis in Nieuw-Vossemeer. In de loop van het voorjaar wordt De Lindenburgh gesloopt, om plaats te maken voor een nieuw zorgcomplex, dat medio 2018 in gebruik zal worden genomen.

Een aantal ’zorgintensieve’ bewoners wordt dinsdagmorgen meteen overgebracht naar het tijdelijke onderkomen, dat eerder dienst deed als vervangende woonruimte voor De Vossemeren.Het grootste deel van de bewoners verblijft tijdens de verhuizing in gemeenschapshuis De Vossenburcht, waar zij heel de dag bezig gehouden zullen worden.Rond het middaguur gaat nog een klein deel van de bewoners alvast naar hun nieuwe kamers, maar de meesten nemen daar eind van de middag - in het bijzijn van familieleden - hun intrek.

Na de verhuisoperatie komen er zo snel mogelijk bouwhekken rond De Lindenburgh te staan, maar de polikliniek van het Bravis-ziekenhuis blijft wel toegankelijk, totdat deze eind maart is verplaatst naar Onze Stede. De poli keert uiteindelijk echter weer terug in de nieuwbouw van het verpleeghuis aan de Lindenburghlaan.

Uit de Steenbergse Courant