Afbeelding
vrijdag 11 maart 2016, 16:06

Vele handen maken licht werk tijdens NL Doet

WELBERG/STEENBERGEN – In het kader van de landelijke vrijwilligersactie NL Doet van het Oranjefonds staken vanochtend zowel wethouders als raadsleden en ambtenaren van de gemeente Steenbergen letterlijk en figuurlijk de handen uit de mouwen, ter ondersteuning van verschillende vrijwilligersorganisaties.

Vanaf tien uur gingen in het clubhuis van MWJ De Klup in Welberg de vrijwilligers fanatiek met emmer en spons aan de slag. Staand op een ladder reinigde D66-fractievoorzitter Eric van der Spelt de houten balken van het clubgebouw. Ondertussen zorgde wethouder Petra Lepolder ervoor dat dat tegels in de toiletten weer glansden.

Enkele straten verder concentreerde wethouder Marijke Vos zich op het onderhoud van de Mariakapel. Met een schoffel in de hand zorgde ervoor dat het plantsoen rondom de kapel weer toonbaar werd. De wethouder was ‘blij om een nuttige bijdrage te kunnen leveren aan het vrijwilligerswerk in de gemeente en op die manier leuke contacten te kunnen leggen’.

‘Door als vrijwilligers samen te werken, kunnen we Steenbergen een stukje mooier maken’

Ook Stichting Stadsarcheologie Steenbergen nam actief deel aan NL Doet. Bij het gebouw van deze organisatie aan het Doornedijkje vond groot onderhoud plaats aan het houtwerk. ,,Vandaag wordt er vooral geschuurd. Morgen komen vrijwilligers van de Rotaryclub ons helpen met schilderen,’’ vertelde bestuurslid Chris Duijvestein. ,,Door als vrijwilligers samen te werken, kunnen we Steenbergen een stukje mooier maken.’’

Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant