zaterdag 14 mei 2016, 14:30

Wereldwijde reacties op Tim’s petitie voor behoud computerspel

STEENBERGEN – Al bijna 2000 steunbetuigingen, uit alle hoeken van de wereld, heeft de 13-jarige Tim Wanders uit Welberg gekregen op de petitie die hij woensdag is begonnen, in de hoop dat de computergame Disney Infinity niet definitief van de markt verdwijnt.

Tim speelt het spel al sinds de release ervan in 2013 met veel plezier, gemiddeld zo’n zes uur per week, vooral in de weekends. Er komen dit jaar nog twee uitbreidingen van het computerspel, maar de makers hebben laten weten dat het daarna ophoudt, terwijl zij eerder nog wel nieuwe uitbreidingen voor 2017 hadden aangekondigd.

Dus besloot onze jonge plaatsgenoot - op de website change.org - een petitie te starten, waarop de reacties inmiddels binnenstromen. Niet alleen van Disney Infinity-liefhebbers uit Nederland, maar o.a. ook uit België, Frankrijk, Engeland, IJsland en zelfs helemaal uit Amerika en Australië.

,,Ik hoop de tienduizend te halen,’’ vertelt Tim, die ook al vanuit Disney een reactie mocht ontvangen. ,,Ze kijken mee hoe vaak er gereageerd wordt, maar hebben nog niet gezegd of ze er iets mee gaan doen.’’

Wie de actie van Tim voor het behoud van Disney Infinity wil steunen kan de petitie tekenen via:

https://www.change.org/p/the-walt-disney-company-save-disney-infinity

Uit de Steenbergse Courant