Afbeelding
zaterdag 28 mei 2016, 10:31

‘Korte mouwen, korte pijpen, ideaal fietsweer’

STEENBERGEN – Onder welhaast ideale weersomstandigheden is vanmorgen de zesde editie van Koos Moerenhout Classic gestart. ,,We kunnen lekker met korte mouwen en korte pijpen op pad, ideaal fietsweer dus,’’ stelde de naamgever en (mede-)organisator van het evenement, vlak voordat hij zelf aan de toertocht begon. De oud-Nederlands kampioen wielrennen was zeker niet de enige: na de circa 1300 voorinschrijvingen kwamen vandaag nog eens zo’n 1000 wielerliefhebbers op de KMC af.

Burgemeester Ruud van den Belt verrichte, met een fietspomp, de officiële opening en sprak zijn grote waardering uit voor de organisatie. Hij ‘adviseerde’ alle deelnemers ook vooral volop te genieten van Steenbergen en de mooie omgeving.

Goede doelen

Zoveel mogelijk mensen laten genieten van fietsen, dus gezond bezig zijn, en die mooie omgeving - dat is ook precies wat de KMC nastreeft, benadrukte Koos Moerenhout bij de start. Bovendien worden er twee lokale goede doelen mee gesteund, dit jaar zijn dat Zorghoeve Kakelbont en De Zonnebloem afdeling Steenbergen.

De Koos Moerenhout Classic zal nog tot en met vanavond negen uur voor de nodige drukte en gezelligheid zorgen op de Markt.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant