Afbeelding
dinsdag 7 juni 2016, 12:00

Herinrichting jachthaven nadert voltooiing

STEENBERGEN – ,,Op de plaatjes zien plannen er vaak mooier uit dan ze in werkelijkheid worden, maar in dit geval gaat de realiteit de ontwerpen minimaal evenaren.’’ Wethouder Cors Zijlmans laat er geen misverstand over bestaan, de Steenbergse jachthaven wordt in zijn ogen ook in de praktijk een prachtig plaatje.

De herinrichtingswerkzaamheden naderen hun voltooiing, de aannemer heeft naar verwachting nog enkele weken nodig om de klus te klaren. ,,Half juni zal de reconstructie in grote lijnen klaar zijn, maar komend najaar is het ‘oude gedeelte’ van de jachthaven pas helemaal gereed, met inbegrip van de nieuwe steigers die de exploitant er gaat aanleggen,’’ aldus Zijlmans.

In de loop van deze maand wil de beheerder, van jachthaven De Schapenput, ook het nieuwe kantoor met sanitaire voorzieningen in orde gaan maken. Later moet de haven nog uitgebaggerd worden en ook de geplande pier laat nog even op zicht wachten.

Vooruitlopend op de afronding van het project, zou de gemeente kort na de zomer(vakantie) echter al een openingsweekeinde beleggen. ,,Want wat je hebt, moet je laten zien,’’ vindt Zijlmans. ,,Bovendien is de haven nu zo ingericht, dat er voortaan meer activiteiten kunnen plaatsvinden, dus daar willen we dan ook graag de aanzet toe geven.’’

Zijlmans is daarom druk in overleg met verschillende organisaties, om samen een feestelijk programma op poten te zetten. ,,Het is kort dag, maar we streven nu eenmaal naar meer roering in Steenbergen. Liefst elke veertien dagen een grote activiteit, zoals de afgelopen maand het geval was. Dat is voor iedereen goed, niet alleen voor het publiek, maar zeker ook voor de plaatselijke horeca en middenstand.’’

Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant