vrijdag 5 augustus 2016, 19:45

Eerste Steenbergse Havendag staat in de steigers

STEENBERGEN – ‘Zo’n mooie nieuwe haven, daar móeten we iets mee doen’, bedachten Frank Aarens van de Vlietsail, Martijn Hagens van SportparkUitje.nl, Remy Vermeulen van Z’Onder Zeil, Arjan van der Pligt van De Wallevis en havenmeester Dirk-Jan van Weezel van het voorjaar al. Inmiddels hebben zij vergevorderde plannen gesmeed voor de eerste Steenbergse Havendag, die op zaterdag 17 september gaat plaatsvinden.

Besloten werd om het programma van de jaarlijkse VlietSail uit te breiden met activiteiten voor een zo breed mogelijk publiek. Het evenement begint met de zeilrace, die vanuit de jachthaven vertrekt en zich vervolgens op de Steenbergsche Vliet voltrekt, ter afsluiting van het vaarseizoen. Zowel ervaren ‘zeerotten’ als jonge zeilers kunnen hieraan meedoen.

Peddelrace, sport en spelactiviteiten en demonstraties

Bij terugkomst in de jachthaven, worden de prijzen van de wedstrijd(en) uitgereikt en kan iedereen die zin heeft deelnemen aan de Peddelrace, waarvoor men zich ter plekke kan aanmelden.

Van 14.00 tot 18.00 uur zal er echter nog veel meer te beleven zijn in en rond de jachthaven, waarbij de nadruk ligt op sport en spel. Aan de verschillende programma-onderdelen verlenen de Survivalafdeling van Diomedon de supportersvereniging van vv Steenbergen, In4outdoor uit Nieuw-Vossemeer, de John F. Kennedygroep uit Welberg en Sardonos Promoties/Landgoed Arcadia hun medewerking. Daarnaast zijn er ook demonstraties van de Brandweer Steenbergen en Modelbouw Vereniging Steenbergse Vliet.

Verbinding tussen stad en haven

Dweilband De Primurkus verzorgt de muzikale omlijsting, in geval van ‘nood’ staat EHBO-vereniging Steenbergen paraat, en met Retail Platform Steenbergen wordt de mogelijkheid van een proeverij in het koopcentrum bekeken, om de verbinding tussen het stadshart en de haven te bevorderen.

In de binnenstad wordt deze zelfde dag trouwens (vanaf 16.00 uur) ook de ‘8 van Steenbergen’ gelopen, georganiseerd door Sportshop Heshof. Aan ‘reuring’ geen gebrek dus.

Ook bij de Havendag zelf zullen een natje en een droogje overigens zeker niet ontbreken.

‘Lokaal en laagdrempelig houden’

Van 18.00 tot circa 22.30 uur wordt het evenement vervolgd met nog nader in te vullen entertainment. De organisatie streeft ernaar om van de Havendag een jaarlijks terugkerend festijn te maken, dat nog verder uitgebreid kan worden. ,,We willen het echter wel lokaal en laagdrempelig houden. Gewoon een gezellige dag ervan maken en dat haven laten leven,’’ stellen de initiatiefnemers.

Ook voor dit jaar zijn aanvullende ideeën nog welkom. Wie zich geroepen voelt kan hierover contact opnemen met Martijn Hagens via info@sportparkuitje.nl of 06-53335157. 

Uit de Steenbergse Courant