woensdag 10 augustus 2016, 18:30

Burgemeester koopt woning aan Nassaulaan in kern Steenbergen

STEENBERGEN – Op hun speurtocht naar een nieuwe woning, hebben burgemeester Ruud van den belt en zijn echtgenote Angela hun licht opgestoken in alle kernen die de gemeente Steenbergen rijk is. De keuze is uiteindelijk gevallen op Nassaulaan nummer 17 in Steenbergen. “Het was een van de eerste woningen die we bekeken en waar we steeds weer naar terugkeerden,” aldus Van den Belt. De overdracht van de woning is in november.

Daardoor hoeft de burgemeester de gemeenteraad niet om ontheffing van de woonplaatsvereiste te vragen. Het is wenselijk dat een burgemeester binnen een jaar na zijn installatie woonachtig is in zijn gemeente. Die termijn verloopt voor Van den Belt pas op 30 november, al is zijn eigen woning in Geertruidenberg nog niet verkocht. “Voorlopig zal Angela daar de boel bewaken. Ik schrijf mij direct na de overdracht in en zal dan officieel aan de Nassaulaan wonen. Er moet natuurlijk nog wel het een ander geklust worden om het helemaal naar onze zin te maken. “

Met de fiets

De woning aan de Nassaulaan is een fraaie monumentale villa uit 1928 met kenmerkende jaren ’30 stijl. “Hij ligt aan een erg mooie laan en wat verder van de rijweg wat voor de privacy prettig is. Persoonlijk vind ik het een pluspunt dat ik straks van huis uit lopend de stad in kan en met de fiets naar het werk.”

Logé

Volgens de burgemeester was het bij aanvang van de zoektocht om het even in welke kern van de gemeente Steenbergen de nieuwe woning zou staan. “Er staat veel te koop dus er was keuze. Toch was Nassaulaan 17 het huis waar we steeds naar terugkeerden. We wonen nu in een gemoderniseerde  jaren ’70 woning. Vooral Angela had nog wel de wens om ooit in een huis met wat meer geschiedenis te wonen. Met name die jaren ’30 stijl trekt haar. In ons nieuwe huis zijn veel van de authentieke kenmerken, zoals het originele glas-in-lood, nog bewaard,” aldus Van den Belt die er nooit een geheim van heeft gemaakt dat de stem van zijn echtgenote doorslaggevend is voor wat betreft de huizenkeuze. “Zij is uiteindelijk degene die er de meeste tijd door gaat brengen.”

Zoon Rick besloot naar aanleiding van de carrièreswitch van zijn vader op eigen benen te gaan staan. Gelukkig telt het nieuwe huis van pa en ma drie slaapkamers dus er is altijd plaats voor een logé.

Van Loon

Saillant detail: Van den Belt is de eerste burgemeester die bij leven aan de Nassaulaan gaat wonen. Drie van zijn voorgangers uit het geslacht van Van Loon en burgemeester Van Etten vonden er wel hun laatste rustplaats op de Katholieke Begraafplaats aan de overzijde van de weg.

Uit de Steenbergse Courant