Afbeelding
donderdag 11 augustus 2016, 18:30

Ieder kind doet mee bij Kantok

STEENBERGEN - Voor de kinderen van de SDW woonlocatie voor jongeren in het voormalige klooster van de Welberg is het niet vanzelfsprekend dat zij aan kunnen sluiten bij een reguliere sportclub. Vervoer naar de club, (fysieke) mogelijkheden van het kind zelf en kosten van lidmaatschap waren obstakels waar de woonlocatie tegen aan liep. Daarom richtten SDW-medewerkers Serge Palings en Ilja Hussaarts KANTOK op; een uur sport en spel voor kinderen van de locatie. Dit was zo’n succes dat vanaf 7 september ook een groep start voor andere kinderen uit Welberg en Steenbergen.

“Als de kinderen niet naar een club kunnen, dan halen we sport en spel naar de woonlocatie toe”, meenden Ilja en Serge. KANTOK is afgeleid van ‘Ik kan het ook’. “Serge is gediplomeerd sportinstructeur en ik ben verantwoordelijk voor de spelactiviteiten”, vertelt Ilja. Het welzijn van de kinderen gaat hen aan het hart. Dat blijkt wel uit het feit dat zij alle KANTOK-activiteiten volledig vrijwillig, in hun eigen tijd ontplooien

Niet zomaar stukje rennen

“KANTOK is niet zomaar een stukje rennen”, licht Ilja toe. “Het is verantwoordelijk sporten en spelen met elkaar. De spelvorm is vaak gecombineerd met een thema. KANTOK traint op uithoudingsvermogen en samenwerking. We houden rekening met de mogelijkheden van ieder kind. Respect en elkaar steunen als het moeilijker is, vinden we belangrijk. Maar vooral staat het plezier beleven aan sport en spel voorop.”

Kijken

Bij goed weer hielden Serge en Ilja de KANTOK-lessen op het oude voetbalveld in Welberg. “Er kwamen steeds meer kinderen uit de buurt kijken als we op woensdagmiddag bezig waren. We merkten dat ook zij interesse hadden in KANTOK. Daarom starten we vanaf 7 september met een groep kinderen van 6 tot 10 jaar van buiten de SDW woonlocatie. Kinderen met en zonder beperking zijn van harte welkom. Juist dat samen sporten is een meerwaarde.”

Ilja: “KANTOK betekent voor ons een laagdrempelige manier van sporten en spelen, van bewegen en plezier maken. Daarom vragen we ook maar een kleine contributie, namelijk € 3,- per maand.” Meer informatie en aanmelden: www.kantoksportenspel.nl

Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant