Afbeelding
vrijdag 2 september 2016, 16:00

Fotoclub Steenbergen 42

Fotoclub Steenbergen bestaat 40 jaar en vooruitlopend op de tentoonstelling waarmee dit jubileum op zondag 20 november wordt gevierd, heeft KijkopSteenbergen.nl de leden gevraagd om hun favoriete werk alvast op deze website te exposeren. Aan dat verzoek werd met plezier gehoor gegeven, met als resultaat een ‘tijdsbeeld’ van lokaal en regionaal fototalent dat de moeite van het bekijken meer dan waard is.

Will Gorissen

IJsland is fotografisch gezien misschien wel het mooiste land dat ik bij mijn vakanties bezocht heb. De ruigheid, de kleurschakering en de ongereptheid zijn overweldigend. Een feest voor een fotograaf.

De foto is gemaakt bij de Skogafoss waterval. Op een gegeven moment kwam een man teruglopen van de waterval, zijn paraplu was helemaal kapotgeslagen en hij was helemaal doordrenkt van water en wind. Op dat moment kwam net een straaltje zon op de metalen punt van de paraplu. De woeste natuur met een sprankje licht.

Op de fotoclub-expositie won deze foto al een 1ste prijs in de categorie Monochroom. Ik heb toen de foto ook ingestuurd naar de ZomerExpo 2015. Dit is een landelijke expositie voor alle kunstvormen. Bij de selectie in Tilburg kreeg de foto een ‘wildcard’, wat betekende dat de foto direct geselecteerd was om in de finale-expositie in het Gemeente Museum in Den Haag tentoongesteld te worden. Dat mijn foto uit enkele duizenden inzendingen gekozen werd, geeft me nu nog kippenvel.

De foto hangt op heel groot formaat bij mij thuis in de woonkamer, ben er best een beetje trots op.

Uit de Steenbergse Courant