Afbeelding
woensdag 7 september 2016, 18:00

Fotoclub Steenbergen 47

Fotoclub Steenbergen bestaat 40 jaar en vooruitlopend op de tentoonstelling waarmee dit jubileum op zondag 20 november wordt gevierd, heeft KijkopSteenbergen.nl de leden gevraagd om hun favoriete werk alvast op deze website te exposeren. Aan dat verzoek werd met plezier gehoor gegeven, met als resultaat een ‘tijdsbeeld’ van lokaal en regionaal fototalent dat de moeite van het bekijken meer dan waard is.

Herfst – Piet Bout

De herfst is een mooie periode van het jaar om foto’s te maken. De pasteltinten die door de herfstverkleuring van de bladeren van de bomen te voorschijn komen, nodigen uit tot fotograferen.

In de fotografie is vanzelfsprekend licht heel belangrijk. Tegenlicht in combinatie met herfstverkleuring  kan mooie beelden opleveren. Zachte tinten liggen binnen handbereik en kunnen een prachtige sfeer in de foto brengen.

Zo is het in Steenbergen welbekende Waterhoefke met zijn riet en plas in de herfst een mooie omgeving om prachtige foto’s te schieten. In combinatie met het landschap, laag camerastandpunt en tegenlicht heb ik deze foto van het riet geschoten. De zonnestralen in de lucht verhogen de sfeer van de foto.

Uit de Steenbergse Courant