Afbeelding
maandag 26 december 2016, 17:00

‘Lidmaatschap Senioren Vereniging Steenbergen Dinteloord heeft vele voordelen’

DINTELOORD – In januari van 2017 viert de Senioren Vereniging Steenbergen Dinteloord haar tweede verjaardag. De belangenbehartiger bruist en floreert, al zijn er nog veel senioren geen lid van de club. En dat is jammer meent het bestuur van de SVSD, want het lidmaatschap levert vele voordelen op. Deelname aan gezellige en educatieve activiteiten bijvoorbeeld, maar ook keiharde pecunia.

De geboorte van de vereniging in 2015 was er niet een uit liefde. Het had alles te maken met grote onvrede over het beleid van het landelijk bestuur van de ANBO. Voor veel plaatselijke afdelingen reden om de overkoepelde organisatie ‘vaarwel’ te zeggen en zelfstandig door gaan.

Contributie
Voor de vereniging zelf heeft afsplitsing van de ANBO louter voordelen gebracht. ,,Vroeger kregen we maar een paar euro van de contributie ter besteding. Als zelfstandige organisatie kunnen we bijna het volledige bedrag aanwenden voor onze activiteiten,” aldus penningmeester Theo de Geus. De belangenbehartiging van leden is op minstens hetzelfde niveau gebleven. ,,Gemeentelijk maken we als vereniging deel uit van het Gezamenlijk Overleg Ouderenbonden Steenbergen (GOOS),” vertelt voorzitter Jan Legierse. ,,Op provinciaal en landelijk niveau zijn we samen met zo’n veertig andere zelfstandigen vertegenwoordigd in de Federatie van Algemene Senioren Verenigingen (FASv).”

Portemonnee
Met 92 leden op de teller heeft de vereniging niets te klagen. Toch ziet zij graag dat nog veel meer senioren zich aansluiten. Niet alleen vanwege de gezellige activiteiten gedurende het jaar, maar ook vanwege de praktische voordelen die het lidmaatschap biedt.

Educatie is daar een voorbeeld van. Regelmatig nodigt de SVSD een gastspreker uit die de leden informeert over onderwerpen die voor hen van toepassing zijn. Ook staan er meerdere vrijwilligers paraat om tegen een kleine onkostenvergoeding de belastingaangifte voor de leden te verzorgen. Daarnaast is de toegevoegde waarde direct voelbaar in de portemonnee. Dankzij de samenwerking in de Federatie kunnen leden deelnemen aan collectieve projecten, zoals de verzekering van ziektekostenpremies. Dat levert al snel de nodige euro’s onder de streep op. In de nabije toekomst komen daar meer projecten bij zoals de inkoop van energie.

Vervoer
Een compleet pakket dus en dat voor een lidmaatschap dat 21 euro per jaar kost voor het eerste gezinslid. Het tweede lid van ieder gezin betaalt zelfs maar 18 euro. Wie nog niet overtuigd is, kan zelf contact opnemen met de SVSD via Theo de Geus (06) 20613684, tgeus@hotmail.com of Gerrit Weeda (06) 23241999, g.weeda@home.nl. Een vrijblijvend bezoek aan een van de activiteiten behoort ook tot de mogelijkheden. Om de drempel voor Steenbergse aspirant-leden te verlagen: vervoer kan geregeld worden.

Foto: Het zeskoppige bestuur van de Senioren Vereniging Steenbergen Dinteloord zich in voor de behartiging van de belangen van alle senioren uit beide kernen. Dit doet zij onder aanvoering van voorzitter Jan Legierse (uiterst rechts).

Foto Dasja Abresch©Steenbergse Courant

Uit de Steenbergse Courant