zondag 15 januari 2017, 11:30

Bewoners Zorghuys maken dankbaar gebruik van de Tovertafel

STEENBERGEN - Gezellig zitten vier bewoners met hun begeleidster rond de Tovertafel. Er wordt een bal op geprojecteerd door een beamer die boven de tafel hangt. De bal schuift over de tafel en de deelnemers aan het spel doen hun best om hem te pakken. Ze komen allemaal aan bod en niemand hoeft te bukken of van tafel om de bal van de grond te rapen. Want hij blijft keurig binnen de grenzen. Dan verschijnt er een tekstregel. Duidelijk leesbaar. Het blijkt een regel uit een bekend liedje, dat de bewoners enthousiast meezingen. Even de regel aanraken en de volgende komt tevoorschijn.

De Tovertafel is een succes. Via diverse spelletjes worden de bewoners gestimuleerd. Ze kunnen naar hartenlust aan een spel deelnemen zonder dat ze belemmerd worden door lichamelijke of geestelijke beperkingen. En dat is fijn. Een tikje op een van de geprojecteerde sterren geeft prachtig vuurwerk. Nog maar een keertje en nog eens. Of het memoriespel, dat kan nu heel gemakkelijk worden gespeeld.

Ondersteuning was geweldig

Sandra en Piet Eggermond zijn de initiatiefnemers voor de Tovertafel. Zij startten in juli vorig jaar met hun ‘crowd funding’-actie om zo de benodigde 6.700 euro bijeen te brengen voor de aanschaf ervan. En het werd een succes. Mede door de bijdragen van directie en medewerkers van Zorghuys, door familieleden van de bewoners, door de steun van plaatselijke ondernemers en door Rabobank Zuid-West Brabant en Stadlander die de laatste duw in de rug gaven. “Geweldig al die steun. Hiermee maken we de bewoners echt blij”, aldus de initiatiefnemers.

Uit de Steenbergse Courant