vrijdag 3 maart 2017, 09:00

Morgen ‘Waogetjes Kijke’ bij De Biegienurs in Kruisland

KRUISLAND – Voor het vierde achtereenvolgende jaar organiseert Bouwclub De Begienurs uit Kruisland het ‘Waogetjes kijke’. Dat gebeurt morgen, zaterdag 4 maart. Vanaf 13.00 uur staan de grote wagens van bouwclubs uit Pompedurp en verre omtrek opgesteld achter partycentrum Koch aan de Molenstraat. DJ Ton Peeters maakt er morgenmiddag een feestje van dat tot diep in de avond duurt.

Zo’n vijftien wagens uit diverse dorpen komen naar Koch waar liefhebbers en bouwers nog eens op het gemakje kunnen nagenieten van al het moois dat in de maanden voorafgaand aan carnaval in elkaar werd gezet. Voor de gelegenheid zijn de wagens voorzien van lichtjes zodat er in de avond ook nog volop te genieten valt. BC de Kids uit Standdaarbuiten verzorgt dan een spetterende licht- en een geluidshow. Voor de kinderen is er dit jaar voor het eerst een speurtocht over het gehele terrein.

Om de dag financieel aantrekkelijk te maken voor de deelnemers vindt er een enveloppenverkoop plaats waarmee deelnemers mooie prijzen kunnen winnen. Daarnaast is er een sponsorpot. De opbrengst wordt gelijk verdeeld over alle deelnemende wagens. In de avonduren houdt de Stichting Karnaval Kruisland een veiling waarbij allerlei hebbedingetjes onder de hamer gaan.

De dag wordt opgeluisterd door diverse dweilbandjes en live artiesten. Ook is er een springkussen voor de kinderen !

Uit de Steenbergse Courant