Afbeelding
maandag 3 april 2017, 12:30

Zorginstelling tanteLouise blij met compliment bij behalen van keurmerk

BERGEN OP ZOOM / DINTELOORD / NIEUW-VOSSEMEER – “TanteLouise biedt de beste zorg waar thuis ook is. Maar tante heeft meer kwaliteiten en dat blijft niet onopgemerkt. De onderzoekers van certificeerder CIIO constateren in elk geval dat de werkwijze binnen tanteLouise dik in orde is. Zozeer zelfs dat onze instelling ruimschoots voldoet aan de eisen die worden gesteld voor het nieuwste ISO 9001-keurmerk”, zo laat de communicatieafdeling van tanteLouise trots weten.

Onderzoekers CIIO brachten begin dit jaar bezoeken aan de locaties Moermont, Jacqueline, De Nieuwe Haven, De Lindenburgh, Elisabeth, de Turkse en Marokkaanse dagopvang en aan het Servicebureau. Daarbij werden met een 140-tal medewerkers gesprekken gevoerd. De onderzoekers maken in hun eindrapport een groot compliment wat betreft de koers van de organisatie: ‘tanteLouise toont lef en durft buiten de begaande paden te treden om zorg en welzijn van de cliënten en hun netwerk te optimaliseren’.

Goed kwaliteitsmanagementsysteem

TanteLouise beschikt volgens de onderzoekers over een volwassen, goed functionerend kwaliteitsmanagementsysteem.   De onderzoekers constateerden geen tekortkomingen. Wel wat kleine kanttekeningen gemaakt, maar die kunnen volgens de instelling voorafgaand aan een nieuwe controle eenvoudig worden aangepast.

“Al met al vinden de onderzoekers dat tanteLouise haar zaakjes prima op orde heeft en ook zelf goed in de gaten heeft hoe ze ervoor staat. Niets dan lof dus. Tante voldoet dan ook ruimschoots aan de eisen in de Maatstaf 2016 en daarmee ook aan de eisen van het keurmerk ISO 9001:2015. Met andere woorden: tante is geslaagd! Met vlag en wimpel! En dat is gevierd. Met gebak voor alle medewerkers”, zo laat men weten.

Uit de Steenbergse Courant