Afbeelding
zondag 14 mei 2017, 12:45

69e Wielerronde Nieuw-Vossemeer van start gegaan

Nieuw-Vossemeer - Inmiddels is het startschot gevallen voor het eerste onderdeel van Wielerronde Nieuw-Vossemeer. Dit criterium kent 3 onderdelen: (B) Amateurs/Sportklasse, de Junioren en het hoofonderdeel Elite-mannen/Beloften, waarin de renners strijden om de Grote Prijs Merijntje Gijzen.

De  63 deelnemende renners van de (B) Amateurs/Sportklasse rijden hun 24 ronden over een afstand van 60 kilometer. Onder hen Ruud Havermans uit Nieuw-Vossemeer (rugnummer 28) en Lars Adriaansen uit Steenbergen (rugnummer 2). Rond de klok van half twee zal bekend zijn wie dit onderdeel op zijn naam schrijft.

Een kwartier later - om 13:45 uur - starten de Junioren. Aan de start verschijnen 26 jonge renners die eveneens 60 kilometer in 24 ronden zullen rijden.

Grote Prijs Merijntje Gijzen

Wethouder sportzaken Cors Zijlmans geeft vervolgens om 15:30 uur het startschot voor het hoofdonderdeel van vandaag: de Elite-Mannen/Beloften. De 67 deelnemende renners rijden 90 kilometer in 60 ronden en de verwachting is dat ze binnen twee uur en een kwartier de eindstreep passeren. Onder Tom Jansen uit Steenbergen (rugnummer 28) en Lars Akkermans uit Ossendrecht (rugnummer 1). De winnaar ontvangt de Grote Prijs Merijntje Gijzen.

Foto: Een beeld van het onderdeel (B) Amateurs/Sportklasse. Hierbij rijden de deelnemers in 24 ronden een afstand van 60 kilometer.

Foto: Peter Vermeulen©Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant