Afbeelding
maandag 5 juni 2017, 07:51

Door Dik en Dun en Stone Mountain Runners kregen warme ontvangst bij doorkomst

STEENBERGEN - De Roparun teams van Door Dik en Dun en Stone Mountain Runners hebben inmiddels hun doortocht door Steenbergen gemaakt. Eerst genoemden waren ook het eerst bij de doorkomst, een half uurtje later gevolgd door de Stone Mountain Runners.

Het opgebouwde tentje in de Oudlandsestraat was voorzien van het spandoek van Door Dik en Dun. Al vanaf half zes stonden de eerste fans te wachten om het Door Dik en Dun team te verwelkomen. Hier en daar hoorde je geluiden over de teleurstelling dat de organisatie die vorig jaar voor de laatste maal de doorkomst feestelijk omlijstte het dit jaar niet meer heeft gedaan. Ondanks diverse oproepen aan inwoners om het stokje over te nemen, kwam hierop geen reactie. Wellicht dat de draad hiervan volgend jaar toch weer wordt opgepakt. Overigens complimenten aan hen die de teams hebben aangemoedigd.

Individuele initiatieven

Er waren ook leuke individuele initiatieven. Zo kregen de Door-Dik-En-Dunners een warm onthaal met confetti. In de Oudlandsestraat hadden zich inmiddels Flip de Nijs en zijn Lepelstraatse medemuzikant Kees Hagens genesteld. Dit tweetal verzorgde live muziek voor de passerende Roparun Teams. Ook hiervoor petje af.

Stone Mountain Runners

De Stone Mountain Runners kregen een warm onthaal bij het opgebouwde ontmoetingspunt in de Van Gaverenlaan. Zij arriveerden daar een kleine drie kwartier later. De hier verzamelde belangstellenden - waaronder een duidelijke fanclub - juichten voor alle passerende teams en natuurlijk het hardst voor hun eigen Stone Mountain Runners. Op de kop van de van Gaverenlaan hadden Jolanda Bastiaanse en Mariëlle Sandee zich van een prominent plaatsje verzekerd. Zij zaten al vanaf vijf uur ‘s ochtends paraat om alle passerende teams aan te moedigen.

De laatste loodjes

Beide Steenbergse teams zijn onderweg naar Rotterdam, waar ze op de Coolsingel een feestelijk onthaal krijgen.Voor hen uit loopt het team van de Dintelstampers. Helaas heeft KijkopSteenbergen.nl hier slechts een maal contact mee gehad, voor het vertrek in Parijs. De afgesproken tussentijdse berichtjes en fotobeelden bleven uit. Vermoedelijk omdat de Dintelstampers hun concentratie nodig hadden voor de prestatie die ook zij aan het leveren zijn.

Complimenten aan alle lopers, fietsers, verzorgers, masseurs, chauffeurs en ondersteunende overige teamleden. Er is opnieuw een grote sportieve prestatie geleverd. En er is weer veel geld opgehaald voor het goede doel. De laatst bekende stand voor de complete Roparun was daarbij 1.966.464,25 euro.

Tekst en fotografie: Peter Vermeulen©Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant