Afbeelding
woensdag 14 juni 2017, 21:07

Buurtpreventie website officieel in gebruik genomen

STEENBERGEN – Binnen de gemeente Steenbergen komen regelmatig inbraken voor. En dat niet alleen, er zijn vandalen actief die voor behoorlijke schade en overlast zorgen. Vooral de wijk zuid heeft de laatste maanden veel met vandalisme en sabotage te maken. Dat heeft de aandacht van de politie, maar die vist regelmatig achter het net. Een permanent wakend oog is voor de politie geen doenlijke zaak. Niet in de laatste plaats vanwege het grote gebied dat wordt bestreken. De oprichting van buurtpreventieteams is daarom zeer welkom. “Jullie hebben een belangrijke rol. En zijn inmiddels al goed georganiseerd. Daarvoor geef ik graag een compliment”, aldus burgemeester Ruud van den Belt. Hij nam vanavond – woensdagavond – de speciale buurtpreventiewebsite in gebruik. Dat gebeurde in de raadszaal. 

Deze site is op verzoek van het team Strienezuid gemaakt door Welbergenaar Martin van Neerbos. Al eerder heeft Steenbergse Courant over hem geschreven vanwege de WhatsApp-groep voor Welberg die Neerbos in het leven heeft geroepen. Dergelijke WhatsApp-groepen vormen een belangrijke schakel bij de buurtpreventie. Leden van deze groepen kunnen namelijk verdachte zaken of meldenswaardige voorvallen doorgeven. Marin Neerbos werd vervolgens door Strienezuid gevraagd om een website te maken waarop alle buurtpreventie teams in de gemeente Steenbergen zich presenteren.

Al zeven buurtpreventieteams

En zo geschiedde. Via  www.buurtpreventiesteenbergen.nl wordt de site bereikt. Hier staat informatie over de 7 buurtpreventieteams die binnen de gemeente Steenbergen actief zijn. Naast Strienezuid is er een team in Kruisland – al sinds 2014 actief – zijn er 3 teams in Dinteloord en is er een team in Nieuw-Vossemeer. Dit jaar wordt ook op Welberg een team actief.

“Ik plaats graag een oproep aan onze inwoners om meer van dit soort teams op te richten. Elke wijk of buurt zou er een moeten hebben”, vertelt burgemeester Van den Belt.

Hij hoort als hoofd van de politie vrijwel dagelijks de problemen die er in de gemeente zijn. “De buurtpreventieteams zijn een uitstekend wakend oog. Ze kunnen problemen voor zijn en zijn meteen ook een afschrikmiddel voor mensen die kwaad willen. Het is ook enorm goed voor de onderlinge saamhorigheid”, aldus de burgemeester. Hij sneed na de officiële handeling een smakelijke taart aan waarmee de ingebruikname van de nieuwe site werd gevierd.

Samenwerking

De  website moet de samenwerking tussen de preventieteams onderling versterken. De site wordt in de komende tijd uitgebreid met onder meer een aanmeld mogelijkheid voor WhatsAppgroepsleden. De website geeft op dit moment nog summiere informatie over de teams, maar ook dit zal groeien. Inwoners vinden er ook bruikbare tips om inbraak zoveel mogelijk te voorkomen.

Foto’s en tekst: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant