Afbeelding
vrijdag 23 juni 2017, 20:10

Overhandiging KMC Goede Doelen Cheques

STEENBERGEN – Vanmiddag zijn bij café Buddha’s op de Markt in Steenbergen de Goede Doelen Cheques van de Koos Moerenhout Classic 2017 overhandigd. Al voor de negende maal op rij vond deze heugelijke gebeurtenis op initiatief van de KMC en RTC de Fatuur plaats. De Steenbergse Gummaruskerk en Muziekvereniging Volharding kunnen zich deze keer gelukkig prijzen met een zeer mooi geldbedrag.  

“Niet zelden worden wij wielrenners door medeweggebruikers aangesproken op ons ‘irritante’ fietsgedrag” vertelt Peter Mander, voorzitter van RTC de Fatuur. “Het initiatief om goede doelen te steunen komt voort uit ons gevoel van lokale betrokkenheid. Daarnaast hopen we hiermee ook een kleine pleister op de wonden van medeweggebruikers te kunnen bieden.”

De gelukkige ontvangers

De bijdragen, van maar liefst 1250 euro per cheque, zijn afkomstig uit het inschrijfgeld van de ruim 2000 wielrenners die op 13 mei deelnamen aan de inmiddels befaamde toerrit. Jaarlijks wordt er tijdens de bestuursvergadering in november bepaald welke twee goede doelen er dat jaar zullen worden ondersteund. In januari maakte het bestuur haar keuze van dit jaar publiekelijk bekend: “Omdat de Gummarus ieder jaar over de deelnemers waakt, wil de organisatie graag haar steentje bijdragen aan het onderhoud en behoud van dit unieke Steenbergse monument. Daarnaast willen we graag het project ‘Spelenderwijs’ van Muziekvereniging Volharding ondersteunen door met het bedrag een bijdrage te kunnen leveren aan de aanschaf van nieuwe muziekinstrumenten.”

Datum volgende KMC al bekend

De Gummaruskerk vormde vanmiddag het toepasselijke achtergronddecor tijdens de overhandiging, waarbij de afgevaardigden van beide doelen zich zeer erkentelijk toonden. “De eerstvolgende KMC zal op zaterdag 16 juni 2018 plaatsvinden” laat bestuurslid Jac van Leent weten. “We kijken nu alweer uit naar dit weekend waarin we, in samenwerking met het NK Jeugdwielrennen, een 3-daagse zullen organiseren.”  

 Door Mascha Diaz ©Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant