zaterdag 15 juli 2017, 10:00

Ghost Town Run wordt uniek concept voor de Brabantse Wal

STEENBERGEN – “We hebben een ideale mix gevonden tussen sport en cultuur. Het wordt echt een unieke ervaring voor de deelnemers. Het is een zombie run waarbij fun en beleving gecombineerd worden tot een uniek evenement in theatrale sfeer”, zo startten Martijn Hagens (van SportparkUitje.nl) en Menno Ooms (van theaterschool Myra Ceti) hun uitleg over het concept dat ze hebben bedacht.

“De Ghost Town Run wordt de meest angstaanjagende run die ooit in West-Brabant is gehouden. Het is een Zombie run, waarbij de deelnemers een parcours van vijf kilometer moeten afleggen. Tijdens de run moeten ze uit handen blijven van de zombies, die zich verspreid hebben over het parcours. Dit is opgedeeld in verschillende zones. En elke zone is dusdanig aangelegd dat de moeilijkheidsgraad oplopend is. Het kan ook zijn dat een zone een obstakel bevat of een opdracht die de deelnemer moet volbrengen om verder te kunnen. Super spannend en uitdagend dus”, vertelt het tweetal.

Drie levens

Elke deelnemer ontvangt bij de start een gordel met daaraan drie lintjes. Elk lintje symboliseert een leven en daarop jagen de zombies. Doel is om de finish te halen met nog één of meerdere levens in het bezit.  Er zijn verschillende starttijden tussen 17:30 en 20:30 uur. Dan is het in oktober al schemerig of zelfs geheel donker.

Deelnemers en vrijwilligers gezocht

De voorbereidingen voor deze Ghost Town Run zijn inmiddels gestart. De run zelf wordt op zaterdag 14 oktober gehouden. Start en finish is in de Wouwsestraat. Iedereen die vijf kilometer kan hardlopen is geschikt om deel te nemen. “Wel moet je niet te bang zijn aangelegd”, zo wordt glimlachend aan de uitleg toegevoegd.

Om deel te nemen aan de Ghost Town Run dient een belangstellende een ticket te kopen. De kosten hiervan bedragen 16 euro per persoon. Tickets zijn te bestellen via de website: www.ghosttownrun.nl.

Foto: Martijn Hagens en Menno Ooms hebben een uniek concept in voorbereiding: de Ghost Town Run. Ze zoeken deelnemers en vrijwilligers. Voor meer informatie en voor het bestellen van tickets bezoek www.ghosttownrun.nl (als je tenminste durft).

Tekst en foto: Peter Vermeulen © KijkopSteenbergen

Uit de Steenbergse Courant