Afbeelding
zaterdag 22 juli 2017, 23:30

Vospop goed op stoom

NIEUW-VOSSEMEER – De eerste dagen van het muzikale evenement Vospop zitten erop en er is voor elke muzieksmaak wel wat voorbij gekomen. De aftrap was op donderdagavond met een jamsessie van beginnende bandjes. Opkomend bandje ‘The Havanas’ was daar de favoriet en daarom zullen zij volgend jaar Vospop openen op het grote podium. Vrijdag was een combinatie van skihut-muziek en dj’s om de feestsfeer er goed in te krijgen.

Op deze zaterdagmiddag is het nog relatief rustig op het festivalterrein aan de Veerweg. Maar de blues/rock coverband ‘Stichting de Tol’ wil de gitaren best warm spelen voor de bezoekers die al een kijkje zijn komen nemen. De kleine meisjes die net het veld zijn opgelopen steken demonstratief de vingers in de oren. Zij springen liever op het enorme luchtkussen. De echt rock-fans staan rustig met een biertje in de tent. Die combinatie is precies wat de organisatoren voor ogen hebben.

Jeugd

“Het terrein is deze zaterdag bewust al vroeg open, omdat we willen dat Vospop een plek is waar mensen van jong tot oud rondlopen. We vinden het gewoon heel belangrijk dat er iets blijft in een dorp waar al zoveel verdwijnt. Daarom betrekken we de jeugd graag bij het organiseren; uiteindelijk zullen zij het stokje van ons moeten overnemen”, vertelt Fred Lupker van Stichting Vospop. Het is hard werken en lange dagen maken voor de organisatoren en vrijwilligers, maar ze doen het graag. “Rijk worden we er niet van. We hopen dat iedereen het naar z’n zin heeft en dat we financieel gezien quitte spelen”, aldus Lupker.

Zonnetje

Yvonne Wollendorf is een van de bezoekers die echt voor de rockmuziek komt. “Ik heb mijn man op een verrassingsweekend meegenomen voor ons 20-jarig samenzijn. Vospop is een leuk festival, en alles is hier goed verzorgd”.

Bij de muntjesverkoop staan Kees en Monique Reijngoudt uit Nieuw-Vossemeer. Ze hebben hun twee nichtjes Roos en Liza meegenomen. “Het is nu een lekker zonnetje, dus we kwamen eens kijken wat er al is. We zien wel hoelang die meiden het volhouden”, zegt Kees lachend. 

Voor alle andere ouders en kinderen uit Nieuw-Vossemeer en omgeving is er goed nieuws, want de laatste dag van Vospop is de Familiedag. Het terrein is vanaf 13 uur open en staat dan vol met attracties voor de kinderen. Ook zullen er outdooractiviteiten worden georganiseerd in samenwerking met In4Outdoor.

Door Nicole van de Donk © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant