maandag 31 juli 2017, 12:30

Steenbergen Anders: sluiting Vraagwijzer Dinteloord voorbarig

DINTELOORD – Gebrek aan animo is de reden dat er eerder deze maand een einde kwam aan het wekelijkse spreekuur van de Stichting Vraagwijzer in Dinteloord. Dit laat het college weten in antwoord op vragen die Steenbergen Anders naar aanleiding van de sluiting stelde. Fractievoorzitter Tim Huisman vindt de beslissing echter wat kort door de bocht en ziet nog wel mogelijkheden.

“Ik heb inmiddels gesproken met de vrijwilliger die het spreekuur bemande en daaruit maakte ik op dat het feit dat hij ermee ging stoppen de directe aanleiding was om het spreekuur te beëindigen,” aldus Huisman. “Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Dinteloord is een grote kern met veel potentie. Wanneer er een oproep gedaan wordt, denk ik dat er best wel iemand is die zich voor de positie meldt.”

Nodige te redden

Dat het Dinteloordse spreekuur qua bezoekersaantal nooit helemaal uit de verf is gekomen, verbaast hem niets. “Ik spreek regelmatig mensen hier op het dorp die niet eens wisten dat het er was. Die vragen hun kinderen om vrij nemen van het werk om met hen naar Vraagwijzer in Steenbergen te rijden. Terwijl ze met het grootste gemak zelf naar het spreekuur hadden gekund. Ik denk dus dat er met een goede communicatie nog het nodige te redden valt.”

De Dorpsraad Dinteloord betreurt het vervallen van het spreekuur dat ooit werd ingesteld met als doel “een bijdrage te leveren aan het leefbaar houden van Dinteloord en aan de waardevolle invulling van de functies van het Dorpshuis.” Anderzijds hebben zij wel begrip voor de argumenten van de vrijwilliger en de keuze van de stichting.

Afspraak maken

Tijdens de oordeelsvormende vergadering van september gaat de fractie dieper in op de kwestie. Tot die tijd kunnen inwoners van Dinteloord en alle andere kernen van de gemeente Steenbergen gewoon terecht bij Vraagwijzer aan de Fabrieksdijk in Steenbergen. Wie liever een medewerker thuis ontvangt, kan daar telefonisch een afspraak voor maken. 

Uit de Steenbergse Courant