Afbeelding
zaterdag 5 augustus 2017, 14:45

Wonder voorkomt erger: Voetbalkantine doelwit van brandstichters

STEENBERGEN – Dankzij het spreekwoordelijke ‘geluk bij een ongeluk’ is VV Steenbergen ontsnapt aan een ramp. Onbekenden probeerden in de nacht van woensdag op donderdag de kantine van de voetbalvereniging in brand te steken. Door niets minder dan een wonder is de brand gedoofd voordat de vlammen hun verwoestende werk konden doen. Desalniettemin is er de nodige schade ontstaan die de komende weken opgelost moet worden. Het bestuur van de club roept iedereen die meer informatie heeft op om zich te melden bij de politie (0900-8844).

Het was dus feitelijk geen ongeluk maar een misdadige actie, gericht tegen de voetbalclub. In de nacht van woensdag 2 augustus op donderdag 3 augustus is geprobeerd om brand te stichten in de hoek achter de kantine. Naar alle waarschijnlijkheid door een jerrycan met vet aan te steken. De brand is via een afzuigingsslang naar binnen gekomen, maar doordat de slang niet brandde maar smolt, is de vereniging behoed van een ramp.

Nodige schade

Wel ontstond er de nodige schade aan de muur en de bestrating, evenals aan de afzuigingsslang en in de voorraadruimte van de kantine. Als gevolg van de rookontwikkeling ontstond er roetschade in het hele pand. Een gespecialiseerd bedrijf zal het gebouw de komende tijd meerdere malen reinigen. Het weggelopen vet veroorzaakte extreme gladheid op het pleintje achter de kantine. De gemeente Steenbergen strooide korrels die het vet op zullen nemen.

Aangifte

Het bestuur van de vereniging betreurt het voorval en heeft aangifte gedaan. Het vermoeden bestaat dat de brandstichting in de lijn ligt met de diverse vernielingen en brandstichtingen die de afgelopen tijd in Steenbergen-Zuid plaatsvonden. Ook de survival-afdeling van Diomedon, zwembad De Meermin en de aannemers die aan de riolering en bestrating in de wijk werken, kregen hier al mee te maken.

Maatregelen

Getuigen of mensen die op andere wijze informatie over de brandstichting hebben verkregen, worden dringend verzocht zich te melden. In samenwerking met de politie (0900-8844) en de gemeente Steenbergen treft de vereniging passende maatregelen. Bovendien roept het eenieder op om waakzaam te zijn op en oren en ogen open te houden omtrent deze zaak. Eventuele informatie kan ook gedeeld worden via bestuur@vvsteenbergen.nl

Foto’s met dank aan VV Steenbergen

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant