Afbeelding
maandag 14 augustus 2017, 17:57

Kleine Tour Flits 01: Tour kent prima start

STEENBERGEN – Als de hele week gaat verlopen zoals vanmiddag de officieuze start van de Kleine Tour Steenbergen 2017, dan wordt het ook dit jaar een topper. Officieus, want vanavond wordt het jeugdwielerevenement geopend door wethouder Cor van Geel. Vanuit de Tourkaravaan geeft Mark Koenraadt  voor KijkopSteenbergen.nl en Steenbergse Courant deze week de informatie door voor deze Kleine Tourflitsen. Met zijn fotografie, zo nu en dan aangevuld met die van Peter Vermeulen, wordt de Tour tevens in beeld gebracht.

Het welkom in zaal De Joosse was als vanouds hartverwarmend. Voorzitter Wim Roovers en tourmiss Eva namen daarbij de honneurs waar en vervolgens ontvingen de deelnemende rennertjes hun rugnummers.

Klokslag 13:30 uur – want het uitstekend georganiseerde evenement draait volgens een strak tijdschema – startte de puzzelrit. Deze bestond uit acht spellen. Een estafette spel, het flessen opschieten, de rebus, het extra warm aankleden van de ploegleider, de opname van een (Shoeby) yell en – zeer belangrijk – het kussen van de Miss in estafette vorm. Al deze onderdelen zorgden voor een heus spektakel.  

Traktatie

Bijzonder deze middag was de traktatie van Van Gils Autoschadeteam. Dit bedrijf neemt met zijn ploeg voor de veertigste maal deel aan Kleine Tour Steenbergen en de traktatie in de vorm van een smakelijk ijsje werd door de deelnemers in dank aanvaard.

Officiële opening en Koppelwedstrijd

Zo dadelijk – om 18:30 uur – stellen de ploegen zich op in de Seringenlaan. Een kwartier later vertrekken de ploegen voor een rondrit en om 19:25 uur is de aankomst op de Markt. Aansluitend is de officiële opening van deze tourweek met vervolgens de koppelwedstrijd. Ook deze wordt op de Markt gehouden.

Foto’s: Mark Koenraadt ©2017 / Tekst: Peter Vermeulen - Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant