Afbeelding
vrijdag 25 augustus 2017, 17:34

Onthulling bouwbord als officieuze aftrap nieuwbouw De Lindenburgh

STEENBERGEN – Vanochtend heeft Conny Helder, de voorzitter van de raad van bestuur van tanteLouise het bouwbord onthuld dat in de Lindenburgh informatie geeft over de nieuwbouw van het verpleeghuis. Zij kreeg daarbij assistentie van directeur Bernard de Nijs van de Bouwgroep De Nijs-Soffers uit Hoogerheide. Dit bedrijf gaat de nieuwbouw, die in oktober 2018 klaar zou moeten zijn, realiseren.

Dat gebeurde onder het toeziend oog van directeur bedrijfsvoering Tom van den Akker, manager vastgoed Wilfried Aper, facilitair coördinator Marleen Arensman en de toekomstig locatiemanager Marcha Kwisthout. Opvallend bij de onthulling was de aanwezigheid van een ouderwetse schemerlamp. “Deze lamp heeft een symbolische betekenis. De Nieuwe Lindenburgh moet voor heel wat ouderen namelijk de gezelligste huiskamer van Steenbergen worden”, vertelt communicatiemanager Marc Molenaars.

120 bewoners

De Nieuwe Lindenburgh krijgt een capaciteit van 120 bedden, verdeeld over vijftien woongroepen van 8 personen. Drie van deze woongroepen zijn speciaal voor mensen met lichamelijke klachten, de overige 12 zijn ingericht voor mensen die lijden een dementie.

De nieuwste technologie

In het nieuwe verpleeghuis wordt de allernieuwste zorgtechnologie ingezet om de bewoners een zo groot mogelijke vrijheid te geven. Ze kunnen vrij bewegen binnen het complex met zijn riante binnentuin van 450 m2, waarin pleintjes, zitjes en veilige waterpartijen zijn opgenomen. Langs de wandelpaden zijn winkeltjes, een kapsalon, een werkplaats, een wasserette en ook praktijkruimtes voor fysiotherapeut en huisarts.

Belanghebbenden zijn al geïnformeerd

Deze week zijn belanghebbenden, waaronder medewerkers, vrijwilligers en omwonenden tijdens informatiebijeenkomsten geïnformeerd over hoe de nieuwe situatie gaat worden. Er is positief op de informatie gereageerd. In de aanstaande editie van Steenbergse Courant zal nader op De Nieuwe Lindenburgh worden ingegaan.

Foto’s: Peter Vermeulen©Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant