woensdag 13 september 2017, 09:00

Bijzondere expositie Simon van Merrienboer en Marcel Elsevier

STEENBERGEN – Simon van Merrienboer uit Nieuw-Vossemeer en Marcel Elsevier uit Poortvliet exposeren samen in het pand Kaaistraat 41. Eerst genoemde doet dat met zijn schilderijen, die voorzien zijn de persoonlijke gedachten van dichter Elsevier. Sandra Houtepen van Kunstforum Steenbergen die de etalagekunst exposities regelt nodigt belangstellenden uit om er een langs te lopen. “Het is echt de moeite waard”, zo stelt zij.

Simon van Merrienboer, de schilder, zegt het volgende over deze expositie: “Voor alles is een eerste keer, zegt men. Exposeren in mijn geboortestad. Gedachten vertalen in beelden is het uitgangspunt van mijn schilderijen. Emoties vertalen in vorm en kleur. Met steun van mijn broer – kunstschilder Niko van Merrienboer- probeer ik deze vorm van schilderkunst de afgelopen 12 jaar te realiseren. De Nieuw- Vossemeerse dorpsdichter en persoonlijke vriend –Marcel Elsevier- heeft de tentoongestelde werken in dichtvorm voorzien van zijn persoonlijke gedachte. We hopen U een momentje te laten genieten”.

En Marcel Elsevier, de dichter: “Een kameleon past zich aan zijn omgeving aan

Zo is het ook in het leven. Weten hoe je schaakstukken moeten staan, Om er de juiste richting aan te geven. Je steeds aanpassen, maar wel jezelf blijven, Doe je niet anders voor dan je bent, Zolang de juiste kleur maar komt bovendrijven. Al is het soms iets wat moeilijk went”.

Doelstelling Kunstforum

Sandra Houtepen van het Kunstforum Steenbergen: “Het Kunstforum Steenbergen bestaat op dit moment uit 2 mensen: Anita Nuiten en ikzelf. Wij horen officieel onder Stichting Kunstforum Bergen op Zoom. We mogen ons op hun website presenteren, maar opereren voor het overige geheel zelfstandig.

Ikzelf benader kunstenaars, coördineer exposities, benader pandeigenaren met de vraag om hun ruimte te mogen gebruiken en ik onderhoud de contacten met de pers. Anita Nuiten zorgt voor de opmaak van de raamflyers, het drukwerk en de info op de website. Samen vormen we een prima tandem. Kunstenaars die exposeren zijn geen lid van het Kunstforum. We hebben geen leden en vragen geen financiële bijdrage voor het exposeren.

Als er kunstenaar zijn die graag een keer willen exposeren, dan roep ik hen op om zich te melden. Dat kan via het e-mail adres: steenbergen@kunstforum.nu. Ook eigenaren van lege panden kunnen zich overigens op via dit adres aanmelden. Ze zijn van harte welkom”.

Uit de Steenbergse Courant