donderdag 21 september 2017, 09:00

Collectanten gezocht voor MS Collecteweek in Dinteloord

DINTELOORD - Van 20 t/m 25 november organiseert het Nationaal MS Fonds de landelijke huis-aan-huiscollecte om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte Multiple Sclerose (MS). Collecte-coördinator Erica Verhagen is op zoek naar extra collectanten.

Ze kan alle hulp gebruiken: “Er zijn zo’n 17.000 Nederlanders met MS. MS is een rotziekte. Hoe meer mensen meehelpen met de collecte hoe groter de kans dat we MS in de toekomst kunnen genezen. Het liefste wil ik zoveel collectanten dat we geen enkele straat of voordeur overslaan. Daarom hoop ik dat veel mensen zich opgeven en natuurlijk dat de inwoners van Dinteloord gul geven. Het collecteren kost hooguit twee uur tijd.”

Dit is een chronische ziekte van het centrale zenuwstelsel. In Nederland hebben meer dan 17.000 mensen MS en jaarlijks krijgen 800 mensen de diagnose. De eerste ziekteverschijnselen openbaren zich meestal tussen het 20e en 40e levensjaar en het is de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen in Nederland. Veelvoorkomende klachten van MS zijn moeheid, oogklachten, krachtverlies, coördinatiestoornissen, blaasproblemen en gevoelsstoornissen.

Over de ziekte MS is nog veel onbekend. Onderzoekers weten nog niet waardoor MS veroorzaakt wordt en hoe het genezen kan worden. Met de opbrengst van de collecte investeert het Nationaal MS Fonds in innovatieve onderzoeken om MS te genezen.

Wie meer informatie wenst kan surfen naar www.mscollecte.nl. Aanmelden kan bij Erica Verhagen via mscollectedinteloord@online.nl of via 0167-523137. 

Uit de Steenbergse Courant