woensdag 4 oktober 2017, 18:08

Pinautomaat Nieuw-Vossemeer morgen – donderdag - buiten gebruik gesteld

NIEUW-VOSSEMEER – Rabobank Zuidwest-Brabant sluit per direct drie geldautomaten in haar werkgebied. Het gaat hierbij om de geldautomaten in Nieuw-Vossemeer, Rondsel Halsteren en op de Nieuwe Markt in Roosendaal. De automaten zijn morgen – donderdag – al buiten gebruik, zo bracht de bank zojuist naar buiten.

“Recent zijn voor deze automaten extra veiligheidsmaatregelen getroffen, maar twee zeer recente plofkraken afgelopen week in respectievelijk de regio West-Brabant (Chaam) en Midden-Brabant (Dongen) hebben eens te meer duidelijk gemaakt dat het niet verantwoord is deze geldautomaat nog langer open te houden. Dit betekent dat voorgaande geldautomaten buiten gebruik worden gesteld per 5 oktober. De veiligheid van omwonenden heeft onze hoogste prioriteit”, aldus de bankdirectie.

Klanten worden verwezen naar andere geldautomaten, dan wel naar alternatieven als pinbetalingen of de geldservice van de bank. Voor nadere informatie zullen zij worden verwezen naar de website van de bank, www.rabobank.nl/zwb.

Zoeken naar alternatieve oplossingen in Nieuw-Vossemeer

Directeur Particulieren en Private banking Richard van Diest benadrukt nog eens dat de bank in Nieuw-Vossemeer hard zoekende is naar een oplossing voor het wegvallen van de geldautomaat. In Halsteren en Roosendaal zijn namelijk in de nabije omgeving andere geldautomaten beschikbaar. In Nieuw-Vossemeer is dat niet het geval.

‘Samen optrekken met gemeente Steenbergen’

“We zijn nog steeds in gesprek met relevante partijen. Er is ook gesproken met wethouder Cor van Geel en afgesproken is dat onze bank en de gemeente Steenbergen nu samen gaan optrekken om een oplossing te vinden. We zoeken naar een haalbare en verantwoorde oplossing”, aldus Van Diest. “Deze beslissing om de geldautomaat buiten gebruik te stellen nemen we in het kader van de veiligheid. In de heftige reacties op het voornemen tot sluiting wordt aan dat aspect voorbij gegaan. Het is echter onze verantwoordelijkheid en daarom nemen we deze maatregel nu”, verklaart Richard van Diest desgevraagd tegenover Steenbergse Courant en KijkopSteenbergen.nl

tekst en foto: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Uit de Steenbergse Courant