donderdag 5 oktober 2017, 14:00

Hi5 organiseert jeugd-play-inn ‘Hocus Pocus’

STEENBERGEN – Zaterdag 28 oktober organiseert stichting Hi5 een bijzondere muziekdag voor jonge muzikanten in de leeftijd van 9 tot 16 jaar. Het is de bedoeling dat jongeren die minimaal 2 jaar op een blaas- of slagwerkinstrument spelen die dag gezamenlijk onder deskundige begeleiding wat muziekstukken instuderen en deze vervolgens ’s avonds tijdens een concert ten gehore brengen. Dat alles gebeurt in ontmoetingscentrum ’t Cromwiel.

Stichting Hi5 verzorgt muzikale en educatieve activiteiten voor de jeugd in de gehele gemeente Steenbergen. Het doel is om jongeren het plezier in het maken van muziek te laten ervaren en hen te stimuleren om – al dan niet in verenigingsverband – een instrument te bespelen.

De jeugd-play-inn is zo’n activiteit. Door samen een concert voor te bereiden zijn de jongeren op een leuke manier met elkaar en met muziek bezig. “Het is een gezellige en prettige manier voor de jongeren om muzikaal en met elkaar bezig te zijn. Dit jaar is het thema ‘Hocus Pocus’ en is de activiteit in Halloween stijl. Dat wordt dus extra leuk”, aldus Walter Siol van Volharding Steenbergen.

Programma

Het programma voor de jeugd-play-inn begint op 28 oktober in 13:30 uur. Vanaf 14:00 uur starten de repetities en die zullen bestaan uit orkest- en groepsrepetities.

De repetities staan onder leiding van Marianne van Tilburg (dirigent jeugdorkest Semper Crescendo), Ilja van Treijen (dirigent muzieketiers Volharding Steenbergen) en Carla Baaten (dirigent jeugdorkest Volharding Steenbergen).

Om 17:00 uur zullen de deelnemers gezamenlijk frietjes eten en aansluitend start het concert om 18:30 uur.

Deelname aan de jeugd-play-inn is gratis, al wordt wel een eigen bijdrage van 4 euro gevraagd voor de gezamenlijke maaltijd.

Aanmelden

Deelnemers kunnen zich opgeven door een mailberichtje te sturen naar stichtinghi5@outlook.com. In het berichtje moet naam, telefoonnummer en leeftijd worden vermeld. Ook wordt gevraagd om aan te geven of mee wordt gegeten met de gezamenlijke maaltijd, welk instrument wordt bespeeld, hoeveel jaren les de betrokkene heeft gehad en of er muziekdiploma’s zijn behaald.

Uit de Steenbergse Courant