Afbeelding
woensdag 11 oktober 2017, 16:27

Broekhuisteam bezig aan krachttoer

STEENBERGEN – Een week eerder dan gepland opent juwelier Broekhuis de compleet vernieuwde en uitgebreide winkel aan de Grote Kerkstraat. “Een week eerder, dat klinkt leuk, maar betekent dat we met ons hele team er nu dag en nacht keihard aan moeten trekken om alles rond te krijgen”, vertelt Dick Broekhuis. “We hadden alles keurig van dag tot dag gepland. Kregen we plots een mailtje van de interieurbouwer. ‘Maandagochtend staan we er. Zorg maar dat alles klaar staat’. Alles moest nu een week naar voren worden geschoven. Het ging niet anders”. Dus het is buffelen geblazen daar bij Broekhuis. Zaterdagochtend om 9:00 uur gaan de deuren open en is iedereen welkom om al dat moois te komen bekijken.

Sinds 1953 is de firma Broekhuis gevestigd aan de Grote Kerkstraat in Steenbergen. Na Adri Broekhuis, die de grondslag legde voor het bedrijf en Dick Broekhuis die sinds 1976 aan het roer staat, is het nu tijd voor de volgende generatie om in hun voetsporen te treden. Schoonzoon Paul Bogaard en dochter Kelly zijn er klaar voor. Zij gaan het bedrijf – dat nu klaar is voor de toekomst – leiden.

“Maar ik wil nogmaals benadrukken dat ik niet met pensioen ga”, laat Dick weten. Hij is van plan om nog zeker tien jaar met echtgenote Rian het tweetal te ondersteunen en ook dochter Kim zal dat doen. Al is er bij haar een kleine op komst, die in januari op de wereld zal komen.

Prachtige uitstraling

Wie Broekhuis zaterdag of in de weken erna bezoekt zal de ogen uit kijken. “Het klinkt onbescheiden, maar in dit land ken ik geen juwelierszaken die over een dergelijke uitstraling en ruimte beschikken. Daar zijn we best trots op. Voor het overige blijven we graag gewoon wie we zijn. Harde werkers die de beste service willen geven en met een enorm uitgebreide collectie juwelen, sieraden, horloges en trouwringen. Helemaal aangepast op de smaak en de behoefte van onze klanten”, aldus Dick Broekhuis.

Hoofdfoto: De familie Broekhuis – nu nog in werkkleding achter de balie in een winkel die nog volledig moet worden ingericht met de uitgebreide collecties – maar dat zal vanaf zaterdag anders zijn.

Tekst en foto: Peter Vermeulen©Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant