Afbeelding
zaterdag 18 november 2017, 12:10

Passende sfeer op winterfair Hervormde Gemeente Dinteloord

DINTELOORD – “Schijn klein sterretje, schijn. Want de nacht is zo voorbij”, zong het koor van de Groen van Prinstererschool gistermiddag tijdens de winterfair die de Hervormde Gemeente organiseerde. Meteen na hun gewaardeerde optreden was het gezellig druk op de fair en zorgden de lichtjes en vuurkorven bij de invallende duisternis voor de juiste sfeer.

“De winterfair is feitelijk een vervolg op de vroegere verkoopmarkt die dames uit onze gemeente organiseerden. De fair heeft een dubbel doel. Enerzijds om financiële middelen bijeen te krijgen. Deels voor onze eigen kerk, deels voor zendingswerk. Want we hebben een actieve commissie Zending en Evangelisatie, die zich inspant om het Evangelie ook naar buiten te brengen”, zo licht mede-organisator Arco Boluijt de bedoeling van de winterfair toe. Anderzijds wil de Hervormde Gemeente Dinteloord via deze winterfair, maar ook bijvoorbeeld door deelname aan de braderie van Dinteloord, meer naar buiten treden. “Want onze diensten zijn niet echt laagdrempelig en vinden plaats achter gesloten deuren. Met dit soort activiteiten ziet de buitenwereld meer waar we voor staan en leert men ons kennen”.

Betrokken gemeenschap

De Hervormde Gemeente Dinteloord telt 635 leden, waarvan er zo’n 150 praktiserend zijn. “We hebben ook een grote groep vrijwilligers die zich enorm inzet. De hechte kern telt er wel zo’n tachtig. Ook aan deze winterfair is veel voorbereidend werk verricht. Er zijn leuke producten en creatieve artikelen gemaakt en er worden tal van lekkernijen aangeboden. Alleen vandaag al is een groep van 40 mensen actief”, vertelt Arco Boluijt.  Al die betrokken handen zorgden er gistermiddag en -avond voor dat teruggekeken kan worden op een geslaagd evenement.

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant