Afbeelding
zondag 19 november 2017, 18:30

Dagelijks Welbergse Sint-update via Facebook

WELBERG – De Stichting Ontspanning Voor Welberg (OVW) heeft dit jaar een grote verrassing in petto voor de Sint. Iedere veertig jaar viert de goedheiligman namelijk een jubileum en dit jaar is het weer zover. Het is voor de Welberg reden om eens goed uit te pakken. Alle kinderen van het dorp (en daarbuiten) worden vanaf vandaag via filmpjes op Facebook (OntspanningVoorWelberg) al voorbereid op het spektakel. Op zondag 26 november volgt de ontknoping tijdens de intocht van de Sint in het dorp.

Elke dag tussen 8.30 en 9.00 uur wordt een nieuwe aflevering van op geplaatst. Op zondag tijdens de intocht wordt de reis van Sint zelfs live gestreamd vanuit een heel bijzondere positie. De stichting Ontspanning Voor Welberg is zeer trots op het bereikte resultaat. Ivo Rootsaert: “Het is een professionele, low-budget operatie geworden, dankzij belangeloze medewerking van heel veel mensen. Het eindresultaat is geweldig.“ Hij voegt er stiekem aan toe dat de inspanningen eigenlijk  niet alleen voor de Sint zijn, maar ook voor de Hoofdpiet die de afgelopen jaren OVW in de zwarte cijfers hield als penningmeester en nu afscheid neemt.

Pepernotentekort

De leerlingen van basisschool Pius X krijgen de belevenissen van Sint en Pieten volgende week iedere dag in de klas te zien. Daarin komen tal van verwikkelingen én opdrachten voorbij. De kinderen moeten ogen en oren met name openhouden voor Kareltje, een ondeugende Welbergenaar die zich al jaren een beetje pepernotentekort gedaan voelt rond 5 december.

Anders dan normaal

Het is door al deze bijzondere omstandigheden wel even opletten voor ouders en kroost want tijdens de intocht op zondag 26 november is alles is net even anders dan normaal. Zo verzamelen alle kinderen zich dit jaar vanaf 12.15 uur ín de kantine van Sc Welberg aan de Hoogstraat waar de Sint om 12.30 uur zijn opwachting maakt.

Daarna vertrekt de stoet via de Hoogstraat, Kapelaan Kockstraat, Corneliusstraat, Ambrosiusstraat, Wit Kruis, Kartuizerstraat, Van Nispenstraat, J.F. Kennedystraat, Kapelaan Kockstraat en Pastoor Kerckerstraat naar gemeenschapshuis ‘De Vaert’ waar het jubileumfeest ten volle verder gaat samen met de Pietenband en DJ Willem. Kinderen die niet van Welberg komen, zijn hartstikke welkom maar moeten wel even aangemeld worden bij OVW want anders heeft de Sint niet voldoende snoepzakjes in de zak. Aanmelden kan bij Paola van Terheijden via (06) 30511472. Om 16.00 uur zwaaien de kinderen de Sint uit maar het feest is dan nog lang niet klaar.

Nogmaals: volg het laatste nieuws via www.facebookcom/OntspanningVoorWelberg. Liken en delen wordt op prijs gesteld!

Uit de Steenbergse Courant