zaterdag 25 november 2017, 09:00

Kerken in gemeente Steenbergen dit weekend open vanwege Open Kerkendag

STEENBERGEN - Vanwege de OpenKerkenBrabant-manifestatie is ook de Gummaruskerk aanstaand weekend opengesteld voor bezoekers. Zowel op zaterdag 25 als zondag 26 november is de monumentale kerk van 11.00 tot 16.00 uur van binnen te bezichtigen.

Ad van de Par heeft in de kerk bovendien nog enkele exposities opgesteld van vroegere, maar ook van nog in gebruik zijnde kerkelijke voorwerpen. Daarbij wordt dankbaar gebruik gemaakt van de door juwelier Dick Broekhuis beschikbaar gestelde vitrines, die vrijkwamen na de verbouwing van zijn winkel in de Grote Kerkstraat.

Naast de Gummaruskerk zijn zondag meerdere kerken in de gemeente Steenbergen opengesteld. In Zuid staan de deuren van de Vredeskerk tussen 11:00 en 16:00 uur open. Om 11:00 uur zingt het meisjeskoor van Zr Monique, om 13:00 uur het koor ‘En Toch’ van Martien van Gaans en er is een boekmarkt.

De Georgiuskerk in Kruisland is open tussen 13:00 en 17:00 uur. Hier wordt de film ‘Risen’ vertoond, is er een workshop schilderen  en krijgen bezoekers koffie of thee aangeboden.

In Nieuw-Vossemeer is de Joannes de Doperkerk open van 9.00 uur tot 13.00 uur. Er is een tentoonstelling van relikwieën en kazuifels, met toelichting. Het koor zingt regelmatig en er is een kinderhoek, waar kinderen kunnen kleuren en knutselen. Ook krijgen bezoekers koffie, thee en wat lekkers.

Uit de Steenbergse Courant