dinsdag 28 november 2017, 13:00

Nieuw Kringloopcentrum Steenbergen in de Blauwstraat

STEENBERGEN – De voormalige De Blauwe Zaal in de Blauwstraat in Steenbergen heeft een nieuwe bestemming. Angelo Grishaver (34) uit Bergen op Zoom kocht het pand om er samen met Aad Letterman (64) uit Halsteren het Kringloopcentrum Steenbergen te starten. Geen commercieel bedrijf maar een notarieel vastgelegde stichting waar beide heren volledig belangeloos in aan de slag gaan. Evenals, zo hopen zij, vele vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.  

Als er eenmaal winst wordt gemaakt, komt deze ten goede aan de stichting waarbinnen niemand een salaris ontvangt. “Als je aan een Kringloper begint om je zakken te vullen, moet je er niet aan beginnen. In ieder geval niet met mij,” aldus Letterman . Sterker nog, mocht het Kringloopcentrum echte winst gaan maken dan zal alles wat de stichting zelf niet nodig heeft, naar lokale goede doelen vloeien.

Ruimte en mogelijkheid

De plannen die de heren hebben met het pand zijn groot maar realiseerbaar. Het winkeloppervlak beslaat in de nieuwe situatie 600 vierkante meter met daarachter nog 250 vierkante meter aan werkplaats. Daar gaan mensen aan de slag in het kader van leer-/werktrajecten.

Vrijwilligers en spullen

Twee zaken zijn essentieel om van het Kringloopcentrum Steenbergen een succes te maken: vrijwilligers en spullen. Belangstellende vrijwilligers kunnen zich uitgebreid informeren via de website www.kringloopsteenbergen.nl waar tevens een vrijwilligersformulier te downloaden is. Wie al van zijn spullen af wil (grote meubelen worden opgehaald) kan bellen met (06) 49126764 of op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur langslopen.

Het duo hoopt half december de winkel te kunnen openen al is een slag om de arm daarbij nog wel op de plaats. Op 1 februari 2018 opent het centrum de deuren officieel. Het zal dan van dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur geopend zijn. 

Voor meer informatie: www.kringloopsteenbergen.nl

Foto: Angelo Grishaver (links) en Aad Letterman (rechts) bij het pand aan de Blauwstraat waar zij het Kringloopcentrum Steenbergen vestigen. Er wordt hard gewerkt om de winkel zo snel mogelijk te openen.

Door Dasja Abresch

Uit de Steenbergse Courant