Afbeelding
vrijdag 22 december 2017, 17:22

Heel Steenbergen Stemt moet inwoners naar de stembus trekken

STEENBERGEN – Onder de slogan ‘Heel Steenbergen Stemt’, lanceerde de gemeente Steenbergen gisteravond een campagne die moet leiden tot een aanzienlijk hogere opkomstpercentage dan in 2014 het geval was. Met posters en banieren, een eigen stemwijzer, een verkiezingskrant en als klap op de vuurpijl een verkiezingsfestival. Er is zelfs een Stemmingslied gearrangeerd en uitgevoerd door het Groot Steenbergs Verkiezingskoor met deelnemers uit alle kernen. Het lied en de bijbehorende videoclip gaan tijdens de gemeentelijke Nieuwjaarsreceptie van 8 januari aanstaande in première.

”Ik heb het nummer al gehoord, en ik moet zeggen: Het blijft hangen,” aldus burgemeester Ruud van den Belt die het programma wereldkundig maakte. Meer nog dan alle communicatiemiddelen, moet de boodschap overgebracht worden door de inwoners van Steenbergen. Van den Belt: “Laten we als goed ambassadeurs proberen elkaar te bewegen om naar de stembus te gaan.”

Politiek en muziek

De stemwijzer ‘Mijn Stem” gaat op 21 februari 2018 de lucht in. Op 17 maart komt heel politiek Steenbergen naar u toe tijdens de Heel Steenbergen Stemt-verkiezingstournee. De gehele ochtend gaan de politici per bus langs alle kernen waar zij hun oor te luister leggen bij de inwoners. In de middag komen zij terug op de Markt waar het Verkiezingsfestival plaatsvindt; een levendige combinatie van politiek en muziek met deelname van vele artiesten en bands uit de gemeente Steenbergen. Dit nieuwe evenement moet met name de jongeren aanspreken waarvan er duizend voor het eerst mogen (en hopelijk gaan) stemmen in 2018.

“De rode draad van al deze activiteiten is in lijn met ons identiteitstraject. Iedereen is iemand in Steenbergen en iedere stem doet er dus toe,” besloot de burgervader.

Het opkomstpercentage bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 was slechts 45%, zelfs nog onder het landelijk gemiddelde. De burgemeester hoopt in 2018 minstens 55% te behalen.

Lees meer in de Steenbergse Courant van vrijdag 29 december

Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant