Afbeelding
vrijdag 26 januari 2018, 06:00

Strienedurpke viert feest

DE HEEN - De kleinste kern van de gemeente Steenbergen, De Heen, mag dan in de afgelopen jaren veel verloren zijn, de jaarlijkse carnavalsviering hoort daar zeker niet bij. Voor de 55e keer viert het dorp dit jaar carnaval en dat jubileum gaat gevierd worden!

Carnaval in het Strienedurpke draait op de eerste plaats om de grote optocht die dwars door de kern trekt. Traditiegetrouw een week voor de ‘echte’ carnaval en voor veel bouwclubs de laatste kans om nog wat puntjes op de ‘i’ te zetten. Voor het grote publiek een reden om voor een preview naar het dorp te gaan. Bij vertrek van de leutstoet om 14.11 uur staan de mensen dan ook rijden dik langs de straten van het ‘durpke’.

Respons

Dit jaar hoopt de tweekoppige organisatie bestaande uit Loes van Herel en Anuschka van der Wulp, meer deelnemers dan ooit naar de optocht te trekken. “Er is een brief naar alle bouwclubs in de regio gegaan en we hebben daar best al aardig respons op gekregen.”

Wie zich in wil schrijven voor de optocht kan dit op 29 januari van 19.00 tot 21.00 uur doen in gemeenschapshuis De Stelle.

Voorafgaand aan de optocht wordt er op zaterdag 3 februari vanaf 13.30 uur een kindermiddag in De Stelle georganiseerd door het bestuur van het gemeenschapshuis.

Toekomst

Om het feest van 55 jaar Stichting Carnaval De Heen extra kracht bij te zetten, vindt er op zaterdag 10 maart 2018, Halfvasten, een receptie plaats in het gemeenschapshuis. Vanaf 20.00 uur is iedereen daar welkom voor een hapje en een drankje.

Van der Wulp ziet voor het carnavalsfeest op De Heen nog een lange toekomst in het verschiet. “Het carnaval leeft hier nog altijd. Het heeft een toegevoegde waarde voor De Heen en ik zie daar de komende jaren niet zomaar verandering in komen.”

Voor informatie of inschrijven kan men terecht bij Anuschka van der Wulp (06) 47982523 of a.vanderwulp@home.nl Ook is er een Facebookpagina waarop alle informatie te vinden is: Stichting Carnaval De Heen

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant