Afbeelding
maandag 29 januari 2018, 14:46

Leuttrappers presenteren vol trots carnavalswagen 2018

DINTELOORD – In het bouwkot van BC de Leuttrappers aan de Kade in Peeloofdurp vond afgelopen vrijdagavond de jaarlijkse feestavond van de bouwclub plaats. Belangstellenden, sponsoren en peeloofdurpers konden hier alvast eens goed warmdraaien voor het naderende carnaval en kregen bovendien de primeur om de creatie van 2018 te komen bewonderen.

“De onderdelen van deze wagen komen overal vandaan, maar het grootste deel is afkomstig van de klassieke wagen van de Leutige Bouwers uit Lepelstraat” vertelt Dries van Dijk. Dries treedt op als woordvoerder van de Bouwclub en neemt in deze hoedanigheid stukje bij beetje het stokje over van Will Vriens, één van de medeoprichters die na jaren een stapje terug wenst te gaan doen.

Eigen motto

Jaarlijks wordt er daags na de Carnaval alweer aangevangen met de bouw van de wagen voor het volgende jaar. Iedere woensdagavond bouwt de 23-koppig tellende club met veel enthousiasme aan een nieuwe creatie, waarbij gewerkt wordt met polyester. Omdat het motto ieder jaar pas op 11/11 bekend wordt gemaakt is hier, in verband met de tijdspanne, voor de bouwclubs nagenoeg geen rekening mee te houden. Het wagenmotto wordt door de club zelf bedacht en luidt bij de Leuttrappers voor dit jaar ‘Me daonse en maoke muziek veur et braobants publiek’. Dit bouwwerk voert de toeschouwer mee langs diverse soorten muziekstijlen zoals klassiek, ouderwets, punk, oude rock, disco en natuurlijk Carnaval.

Alle vrije tijd

Van andere bouwclubs worden gebruikte wagenonderdelen overgenomen die de basis vormen voor het het nieuwe bouwwerk. Een bouwwerk dat door de persoonlijke inbreng en alle aangebrachte aanpassingen een geheel eigen en nieuwe uitstraling krijgt. Om de wagen op tijd af te hebben, is het op het laatste moment altijd extra aanpoten geblazen, vertelt Dries. “De afgelopen twee maanden hebben we van maandag t/m zaterdag tot in de late uurtjes alle vrije tijd in de wagen gestoken.”

Aftrap

“We houden ervan om met onze handen bezig te zijn, dus dit doen we met alle liefde en plezier. Daarnaast leveren we ook graag een actieve bijdrage aan het levend houden van Carnaval in Dinteloord. Om die reden wordt er, naast deze feestavond, door ons ook nog een kindermiddag en een Bingo voor ouderen georganiseerd.”

Feest!

De feestavond die volgde werd muzikaal begeleid door drive in ‘The moving Train’ en drie dweilbands afkomstig uit Steenbergen, Dordrecht en Sint Willebrord. Samen met het aanwezige publiek en het blondschuimend bier zorgden zij voor een zeer geslaagde feestelijke aftrap waarna er door eenieder ongetwijfeld halsreikend zal worden uitgekeken naar al het leutigs dat het komende Carnaval brengen zal.

Door Mascha Diaz©Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant