vrijdag 2 februari 2018, 06:00

KBO Kring Steenbergen geeft voorlichting over ‘Ons Platform’

STEENBERGEN - KBO-Kring Steenbergen organiseert in samenwerking met KBO-Brabant een bijeenkomst ‘Ons Platform’ centraal staat. Dit is bedoeld om senioren wegwijs te maken op het internet. Het is speciaal ontwikkeld voor mensen zonder of met weinig ervaring met het internet.

‘Ons Platform’ werkt met een verzameling vierkantjes – de zogenaamde cubes – die er voor zorgen dat bepaalde taken worden uitgevoerd. Zo kan gemakkelijk een bericht worden gestuurd naar familie of bekenden. Maar ook weerberichten worden bekeken of het plaatselijk nieuws op KijkopSteenbergen.nl, favoriete radiozenders worden aangezet en zo meer. ‘Ons Platform’ werkt op pc, tablet of de smartphone.

Zorg en gezondheid

Een bijzondere categorie wordt gevormd door de cubes voor zorg en gezondheid.  Hier kunnen gegevens worden ingetypt zoals bloeddruk, hartslag, gewicht enz. De cube maakt hiervan een grafiek die doorgegeven kan worden aan zorgverleners. ‘Ons Platform’ kan er zo mede voor zorgen dat middelen en zorg efficiënter worden ingezet waardoor mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen.

Hiervoor zijn verschillende diensten gebundeld in één gebruiksvriendelijk platform. Zo kan men met de tablet of computer via het platform maaltijden bestellen, een videogesprek met de verpleegkundige voeren of hulp van de buren inroepen. In de nabije toekomst zijn ook medische toepassingen mogelijk, zoals het maken van  een afspraak  met de huisarts.

De voorlichting over het platform wordt dinsdagmiddag 6 februari tussen 13:30 en 16:30 tijdens een inloopmiddag met doorlopende presentatie in ontmoetingscentrum ’t Cromwiel gegeven.

Uit de Steenbergse Courant