zaterdag 3 februari 2018, 00:00

Stel runderen heeft roze koe verbalemond

STEENBERGEN/DINTELOORD - Secretaris Albert Engelen van de Glasvezelgroep Brabantse Wal meldt op de Facebookpagina van de Glasvezelgroep dat onverlaten zich hebben uitgeleefd op een van de roze koeien - de aandachttrekkers voor de glasvezelcampagne buitengebied - die staat opgesteld langs de A29, bij de afslag van de A4. Eventuele getuigen worden opgeroepen om zich te melden, zo ook de vandalen zelf.

Albert Engelen: “Gisteravond is bij een van de tentoongestelde rose koeien te Steenbergen (langs A29 bij afslag A4) moedwillig de kop verwijderd. Ook zijn bij deze ‘leuke’ actie een staart en een poot afgebroken.Bovendien heeft men getracht de koeienkop te vervangen door een hondenkop. Wat een humor.

De plek waar de koe was gestald, is alleen bereikbaar via een doodlopende weg (1.6 km lang) vanaf de Dinteloordseweg dus men heeft er aardig wat moeite voor gedaan.

De vermoedelijke daders maakten gebruiken van een donkerkleurige Seat Leon.
Willen deze helden even contact opnemen? Voor tips houden we ons ook aanbevolen. Delen van het dit bericht mag ook”.

Foto: de koe bij de Dinteloordse rotonde is gelukkig nog onbeschadigd. Ze roept alle inwoners van het buitengebied op om zich binnenkort op te geven als gegadigde voor een glasvezelaansluiting. Als 50% van de bewoners van het buitengebied van de Brabantse Wal gemeenten toestemmen, wordt het netwerk aangelegd. Dit is een eenmalige kans. Aanleg in de toekomst - vermoedelijk zelfs individueel - gaat een veelvoud kosten.

Uit de Steenbergse Courant