vrijdag 9 februari 2018, 12:37

Groot hotelcomplex langs de A4 bij Steenbergen

STEENBERGEN – Er komt een hotel bij afslag 25 van de A4 bij Steenbergen. En niet zomaar een hotel. Volgens de heren André Lips, Ad van Beijsterveldt en Luud van Ginneken, verenigd in A4 Hotel BV, beschikt het complex bij aanvang al over 120 hotelkamers, 20 short stay verblijven, vergader- en feestzalen, een dag- en een nachtrestaurant. Het hotel krijgt bovendien de potentie van een groeidiamant. Wanneer de gasten het verblijf eenmaal weten te vinden, kan het hotel snel uitgebreid worden. Een exploitant voor het hotelcomplex is er nog niet maar gesprekken zijn al wel gaande. De ontwikkelaars nodigen lokale ondernemers uit om mede invulling te geven aan het restaurantdeel, het zogenaamde ‘food court’.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Steenbergen toonde zich gistermorgen bij de presentatie van het plan buitengewoon trots op het bereikte resultaat. Toen anderhalf jaar geleden de vergevorderde plannen met de Van der Valk-keten vastliepen, kondigde wethouder Marijke Vos al direct aan voortvarend op zoek te gaan naar nieuwe initiatiefnemers. Lang hoefde zij niet de boer op met het project. Al snel meldde zich André Lips, eigenaar van een ruimtelijk adviesbureau. Samen met bedrijfseconoom en belastingspecialist Ad van Beijsterveldt en projectontwikkelaar Luud van Ginneken pakte hij de handschoen op. Laatstgenoemde heeft zijn sporen reeds verdiend in de wereld van het hotelwezen, onder meer met de realisatie van een hotel in het voormalige Pakhuismeesteren op de Kop van Zuid in Rotterdam.

Pioniersgeest

Het A4-hotel wordt ‘modulair’ ingericht. Dit houdt in dat er met een bepaalde basis aan kamers en voorzieningen begonnen wordt, maar dat dit op termijn naar wens verder uitgebreid kan worden. Bij aanvang telt het 120 hotelkamers maar dit kunnen er ook makkelijk 200 worden. Zo kunnen ook de verblijven voor mensen die wat langer willen blijven (short stay) van de aanvankelijk 20 kamers naar 80 groeien. “De economische ontwikkeling is moeilijk te voorspellen omdat er nu nog niets is,” legde Van Ginneken uit. “We verwachten een grote spin off.”

“Veel zal afhangen van de exploitant. We zoeken iemand met een pioniersgeest. Iemand die weet dat je van scratch af aan geweldig je best moet doen om er iets van te maken. Je zit niet in het booming centrum van een grote stad.”

Interactie

Het hotel wordt volledig duurzaam gebouwd en ingericht en maakt straks zelfs deel uit van de ecologische hoofdstructuur die tegen het perceel ligt. “Het hotel zal deze zelfs versterken waardoor er een interactie komt,” aldus Luud van Ginneken. “Voor de gasten biedt dit de mogelijkheid om te genieten van mooie plekjes in de natuur. Het is de bedoeling dat op termijn de Meervleermuis zijn weg er naartoe vindt”

Werkgelegenheid

De gemeente heeft samen met de initiatiefnemers de randvoorwaarden voor bestemmingsplanwijziging en vergunningverlening in orde gemaakt en gaat nu aan de slag met de procedure. Wanneer alles volgens plan verloopt begint de bouw eind 2018. Twee jaar later kunnen de eerste gasten zich bij de receptie melden. Er zijn 180 fulltime arbeidsplaatsen nodig om het hotel te draaien wat een stevige boost voor de werkgelegenheid in deze regio betekent.

Wethouder Marijke Vos van de Gemeente Steenbergen is trots op het resultaat dat zij samen met de heren Luud van Ginneken, Ad van Beijsterveldt en André Lips van A4 Hotel BV bereikte en zal leiden tot een hotel langs de A4 bij Steenbergen.

Tekst en foto: Dasja Abresch ©Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Uit de Steenbergse Courant